adscode
adscode

Twitter Açıldı

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından TİB, Twitter'a erişim engellemesini kaldırdı. Yapılan teknik düzenlemenin ardından siteye erişim, kademeli olarak kaldırılmaya başlandı.

Twitter Açıldı
Sosyal Medya



TİB'in Anayasa Mahkemesi'nin kararını uygulamaya koymak için sitesinde bulunan, Twitter'e yönelik tedbir amaçlı erişim engeline yönelik mahkeme kararını kaldırdığı belirtildi.

TİB'in mahkeme kararlarını sitesinden kaldırması sonrası Ulaştırma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Ulaştırma Bakanlığı engellemenin kaldırıldığı duyuruldu.

Teknik düzenlemenin ardından Twitter'a erişim kademeli olarak kaldırılmaya başlandı.

TWITTER'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Twitter'dan yasağın kaldırılmasıyla ilgili ilk açıklama yapıldı.

20 Mart'tan bu yana devam eden Twitter yasağının bugün akşam saatlerinde kalkmasıyla 

birlikte Twitter da gelişmelerden ötürü memnuniyetini yine Twitter üzerinden dile getirdi.


@policy hesabından konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Twitter, Türkiye'de Twitter yasağının kalkmış olmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Tweet'in atılmasının ardından dünya genelinde yüzlerce kullanıcı da bu tweet'i retweet etti.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bugün ulaşmıştı.

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Anayasa Mahkemesi, dün aldığı kararla Twitter'a erişim engelinin kaldırılması gerektiğine hükmetmişti.

Twitter'ın engellenmesiyle ilgili bireysel başvuruları görüşen Yüksek Mahkeme, "Erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğünün ihlali" anlamına geldiğine oybirliğiyle karar vermişti.

Gerekçeli kararda "Twitter.com sitesine erişimin tamamen engellenmesini öngören işlemin kanuni dayanağının bulunmadığı ve bu sosyal paylaşım sitesine erişimin kanuni dayanağı olmaksızın ve sınırları belirsiz bir yasaklama kararı ile engellenmesinin demokratik toplumların en temel değerlerinden biri olan ifade özgürlüğüne ağır bir müdahale olduğu açıktır" ifadeleri kullanılmıştı.

Türkiye'de 15 milyon aktif kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi Twitter'a erişim, 21 Mart gecesi engellenmişti.

Gelişmeden 5 gün sonra Ankara 15. İdare Mahkemesi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ankara Barosu'nun başvurusu üzerine TİB kararının yürütmesini durdurmuştu.

BAKANLIK: KULLANIMA AÇILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Twitter'ın kullanıma açılacağını belirtti. Bakanlık konuyla ilgili olarak "Anayasa Mahkemesi tarafından alınan 2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayılı bireysel başvuru kararı doğrultusunda “Twitter.com” internet sitesine yönelik uygulanmakta olan erişim engelleme tedbiri kaldırılmaktadır. Gerekli teknik düzenlemeleri müteakip söz konusu site kullanıma açılacaktır" ifadesini kullandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)