adscode
adscode

Twitter mesajları şifrelemekten vazgeçti

Twitter, kullanıcıları arasında yollanan mesajları şifrelemek için yürüttüğü projesinden şimdilik vazgeçti.

Twitter mesajları şifrelemekten vazgeçti
Sosyal Medya
Twitter günümüzün en popüler sosyal medya araçlarının başında geliyor ve her gün milyonlarca insan bu servisten faydalanıyor. Ancak özellikle son günlerde tüm dünyada gündeme gelen izlenme olaylarının ardından, tüm sosyal medya araçlarının güvenliği soru işareti haline geldi. Twitter kullanıcıları arasında gönderilen özel mesajların, başkaları tarafından görülebilme ihtimali birçok kullanıcıyı rahatsız etti elbette. Durum böyle olunca da Twitter, kullanıcıları arasında gönderilen mesajları şifrelemek için yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı.

Özellikle geçtiğimiz aylarda sıklıkla gündeme gelen bu konuda NSA ve benzeri güvenlik kuruluşlarının, kullanıcıları arasında gönderilen özel mesajları görebilmesini engellemeyi amaçlayan Twitter‘ın bir şifreleme projesi üzerinde çalıştığı ilk olarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkmasının ardından sosyal medya Twitter’ın bu projesi oldukça işe yarar bir adım olarak görülse de, son çıkan haberler gösteriyor ki Twitter bu projeden şimdilik vazgeçmiş.

Kullanıcı mesajlarını şifrelemeyi amaçlayan bu önemli projeden bu yılın başlarında vazgeçildiği ve projenin şimdilik askıya alındığı belirtiliyor. Kullanıcıların özel mesajlarının korunması ve gizlilik konularında ön plana çıkan firmaların başında gelen Twitter‘ın, kullanıcı bilgilerini paylaşmamak adına hükümet birimleriyle zaman zaman ters düştüğü de biliniyor. Gizlilik konusunda oldukça duyarlı olan sosyal medya devinin mesajları şifreleme projesinden neden vazgeçtiği ise henüz bilinmiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)