adscode

'Ücretsiz izin değil, eş özründe şartsız atama istiyoruz'

MEB Eş Özrü atamasında İlçe Emrine Atamayı Kaldırdı. Öğremenler ücretsiz izin değil eş özrüyle şartsız atama talep ediyor.

'Ücretsiz izin değil, eş özründe şartsız atama istiyoruz'
Haberler

'Aile bütünlüğüne önem vermesi gereken kurumlarımızdan olan MEB eşleri zorunlu atamaya tabi kamu personelinin öğretmen eşlerine Norm Kadro mazeretine sığınarak gidin ücretsiz izin alın demektedir. TBMM'de en son yapılan düzenlemeler ile ortaya çıkan Norm kadro fazlası personele ne dendi? Gidin ücretsiz izin alın mı? Dendi.

Zorunlu atamaya tabi kamu personeli canı istediği için 3-5 yılda bir oradan oraya sürüklenmiyor. Aynı devletin başka bir bakanlığının emri ile mecburi olarak doğu batı kuzey güney demeden 3-5 yılda bir oradan oraya gidiyor.

MEB personeli zorunlu atamaya ve rotasyona tabi olmadığı için istediği yere giden biri 30 yıl aynı yerde kalabiliyor. Bu durumda zaten ölüm emeklilik veya istifa gibi olağan üstü durumlar dışında Norm Kadro içinde bir açık bulunması neredeyse imkansız.

MEB bu uygulamayı yaparsa 3-5 yılda bir tayın gören personelin eşleri zaten hiçbir şekilde eşinin yanına gelemeyecek ve ömür boyu ücretsiz izinli durumunda olacaktır. Lütfen ama lütfen Zorunlu atamaya Tabi Kamu Personelinin Öğretmen olan eşlerinin özürlerinin bulunduğu ilçe emrine şartsız şekilde atamasının yapılmasını sağlayacak bir düzenlemenin yapılması hususunu dile getirin.

Bu personeli (hâkim, savcı, asker, polis) zorunlu olarak atayan da yine bu devletin diğer bakanlıkları. Bakanlıklar bir araya gelip Çözüm üretmek varken niye ücretsiz izin alın deniliyor. Niye personelin ekmeği üzerinden bir çözüme gidiliyor.

Lütfen Allah aşkına daha insani ve vicdani çözüm için bu husustan sayın başbakanımızı haberdar edin. Kendi bakanlıkları arasında böyle bir koordinesizliğin personelin ekmeğiyle oynanarak çözüldüğünü gördüğünde mutlaka ama mutlaka dur diyecektir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.'

 Abdulkadir SOLMAZ

     egitimajansi

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)