adscode

Uçurum Kenarı Okulda Tehlike Yokmuş!

AKŞAM'ın haberi gündeme oturdu... Vali vekili Trabzon'daki dereüstü, uçurum kenarı okul için 'Heyelan, sel riski yok' dedi. Başkan ise risklerin bulunduğunu ama binanın sağlam olduğunu savundu.

Uçurum Kenarı Okulda Tehlike Yokmuş!
Haberler

AKŞAM dün manşetten 'Akıl kayması' başlığıyla, Trabzon Beşköy'deki 'uçurum kenarı eğitimi' gündeme taşımıştı. Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan ile Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı basın karşısına geçti, ilginç açıklamalar geldi.
 OKUL, 1998'de 44 kişinin can verdiği sel felaketini yaşayan Beşköy'de. Afet sonrası öğrenciler başka bir ilçedeki okula verildi. Belediye için 2003'te 2 km uzakta dere yatağı üzerine bina inşa edildi. Haberde, binanın 'heyelan riski ve merkeze uzaklığı' nedeniyle boşaltıldığı iddiası yer almıştı. Bina 2009'dan itibaren İlköğretim okulu olarak hizmet vermeye başladı. 150 öğrencili okulda eğitim, uçuruma nazır yapılıyor. Haberde Belediye Başkanı Narmanlı'nın 'Veliler çocukları korkuyla okula gönderiyor. Burası her açıdan riskli' görüşleri yer almıştı.
BİNA SAĞLAM YIKILMAZHABER sonrası Vali Yardımcısı Sarıaslan ve Narmanlı açıklama yaptı. Sarıaslan, 'Belediye yeni binasında hizmete başladıktan sonra Milli Eğitim'e Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik elemanlarının uygun görüşü doğrultusunda devredilmiştir. Heyelan ve sel riski yoktur' dedi. Okul binasının sel-heyelan gibi afetlerde risk taşımadığını belirten Narmanlı ise, 'Riskli binayı Milli Eğitim'e devretme gibi lüksümüz olamaz. 
akşam-  haberin devamını okumak için tıklayın






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)