adscode
adscode

Ülkemizi ne kadar tanıyor ve geziyoruz?

Dünyanın en güzel coğrafyasına, tarihine, kültürüne, mutfağına, denizine, kumuna, güneşine, termal sularına, kayak merkezlerine, doğa harikalarına ve turizm adına aklınıza ne geliyorsa her şeye sahibiz.

Ülkemizi ne kadar tanıyor ve geziyoruz?
Milliyet Diyalog

Dünyanın en güzel coğrafyasına, tarihine, kültürüne, mutfağına, denizine, kumuna, güneşine, termal sularına, kayak merkezlerine, doğa harikalarına ve turizm adına aklınıza ne geliyorsa her şeye sahibiz. Ama biz hâlâ petrolümüz, altınımız, onumuz, bunumuz, şunumuz yok diye yakınıp duruyoruz!..

Uzun vadeli bir turizm planımız var mı? Örneğin 2023 vizyonu ne? Kaç milyon turist? Kişi başı ne kadar gelir? Yıl boyu turizm için alternatifler neler? Yeni yatırımlar var mı? En önemlisi de 100 milyonluk turist hayali için personel yetiştiriyor muyuz?

Tıpkı olimpiyatlarda olduğu gibi hep istiyoruz ama gereğini ne kadar yerine getiriyoruz işte o çok tartışmalı. Hâlâ, günü kurtarmanın ötesine geçemiyoruz. Turistleri olduğu gibi yatırımcıları da ürkütüyoruz!...

Amerikalı turist!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını yumuşatmasının, ABD ile turizm ilişkilerine olumlu yansımasını beklediklerini söylemiş. Eresin, 2-3 yıl içinde ABD pazarında 1 milyon kişiye ulaşılmasının mümkün olduğunu da dile getirmiş.

İnşallah diyoruz. Yol uzak ama her yere gidiyorlar...

Söz hazır Amerikalılar’dan açılmışken Çinli ve Hintli turistler ne oldu? Hemen her yıl, geldi gelecekler diye onlarca demeç verildi, yüzlerce haber yapıldı. Peki, arkası geldi mi?.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)