adscode

Üniversite Mezunu Kadın da Şiddet Görüyor

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Hukuk Fakültesi ve Öğrenci Konseyi işbirliği ile düzenlenen "Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması ve Tarihsel Gelişimi" başlıklı panel Selçuk Yaşar Konferans Salonu'nda…

Üniversite Mezunu Kadın da Şiddet Görüyor
Haberler


Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Ayşe Havutcu moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele YÜ Hukuk Fakültesi akademik kadrosundan Prof. Dr. Fevzi Demir ve Yrd. Doç. Münevver Aktaş ile Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir konuşmacı olarak katıldı. 
19'uncu yüzyıldan itibaren Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşma sürecini değerlendiren Prof. Dr. Fevzi Demir toplumu refaha ulaştırmak ve kadınların hayatımızda daha çok rol almalarını sağlamak için çok çalışılması gerektiğini söyledi. Günümüzde bu konuda yeterli çalışmaların yapılmadığını istatistiksel verilerle ortaya koyan Demir, "Cumhuriyet döneminden bu yana Türkiye'nin geneline bakacak olursak, gelinen en iyi noktanın 5 Aralık 1934'te kadınların adalet önünde erkeklerle eşit sayılması olmuş olduğunu göreceğiz" dedi. 
star-  haberin devamını okumak için tıklayın






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)