adscode

Özel Okul Öğretmenlerine Sözleşme Şoku

On binlerce özel okul öğretmenine sözleşme şoku. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun denetiminden kaçan özel okullar, öğretmenlerine ‘ücretli öğretmen’ sözleşmesi dayatmaya başladı. Öğretmenler, yıl ortasında…

Özel Okul Öğretmenlerine Sözleşme Şoku
Haberler


Hürriyet’in 11 Eylül’de gündeme getirdiği ve “Özel Okullarda Maaşlar 2200 ile 2800 liranın Altında Olmayacak” başlığıyla duyurduğu haberin ardından özel okul öğretmenleri ‘ücretli öğretmen’ sözleşmeleriyle sarsıldı.
60 BİN ÖĞRETMENİ İLGİLENDİRİYOR
SGK, kayıt dışılıkla mücadele için özel okulları mercek altına alacak. Yaklaşık 3 bin 700 özel okulda çalışan 59 bin öğretmenin maaşını masaya yatıracak olan kurum, maaşı 2 bin 200 ile 2 bin 800 lira arasında olmayan öğretmenler için okullara, ceza kesecek.
Çünkü 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 9. maddesi, özel okullarda çalışan öğretmen maaşlarının, ek ders ücretlerinin, sosyal yardımlarının kamudaki emsal kıdemdeki öğretmen maaşlarından az olamayacağına hükmediyor. İşte bu hüküm çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kamudaki ‘öğretmen maaşlarını’ isteyen SGK, kıdeme göre maaşların brüt 2 bin 200 ile 2 bin 800 aralığında olduğu yanıtı aldı.

hürriyet-  haberin devamını okumak için tıklayın








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)