adscode

Üniversiteler Gastromiyi Keşfetti...

Bir zaman çok önemsenmeyen aşçılık artık üniversitelilerin gözde meslekler gurubuna girdi... Vakıf Üniversiteleri bu talep karşısında birer birer Gastronomi Bölümü açıyor...

Üniversiteler Gastromiyi Keşfetti...
Özel Eğitim

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü uzmanlarından master şef Korhan Büyüksuda öğrencilerin gastronomiye ilgisini şöyle açıklıyor;

 

Yurtdışında uzun zamandan  beri Gastronomi bölümüne ilgi yoğundu. Ancak Türkiye’de bu kadar popüler olmasının birçok nedeni var. Özellikle son yıllarda üniversite mezunu işşizlerin sayısındaki artış. Öğrencilerin daha bilinçli tercihler yapmasına neden oldu. Öğrenciler artık tercihlerini yaparken iş imkanlarına da bakıyorlar. Bu bölümden mezun olan öğrencilerin  iş bulma sıkıntısı yok. Öğrenciler hazırlıkla birlikte 5 yıl süresince pratik eğitim ağırlıklı alarak mezun oluyorlar. İşe başladıkları zaman ise yeteneklerine göre zaman kaybetmeden dünyanın her yerinde çok iyi maaşlara iş bulabiliyorlar.

 

TV programları etkili oldu!

 

Şef Büyüksuda özelikle son dönemlerde Televizyonlardaki yemek programlarının Gastronomiye olan ilgiyi artırdığına dikkat çekerek, ‘Gastnominin bir bilim olarak algınlanmasında TV programlarının önemli bir etkisi oldu. Artık aileler çocuklarının bu bölümü tercih etmesinde destek oluyorlar.’ dedi.

 

Yeteneğin olması çok önemli değil!

 

Şef Büyüksuda aşçılık mesleğinin aslında sanılanın aksine çok yetenekle ilgili olmadığını disiplin ve çalışarak iyi ahçı olunabildiğine dikkat çekerek’ Bu meslekte damak  lezzeti önemli. Sunumlarda görsellik ön plana çıkıyor. Ama iyi bir araştırmacıysanız ve disipli çalışırsanız iyi bir şef olmamanız için hiç bir neden yok’ diyor.

 

   

 

   


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)