adscode

Üniversitelerde arama kararı veren hakime suç duyurusu

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği (ÇHD), İstanbul Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin polis tarafından bir yıl süreyle aranması konusunda izin veren Sulh Ceza hakimi Cavit Marancı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Üniversitelerde arama kararı veren hakime suç duyurusu
Özel Eğitim
ÇHD üyeleri hazırladıkları dilekçeyi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na(HSYK) gönderilmek üzere İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı’na sundu. Dilekçede, Hakim Marancı’nın usul ve yasaya aykırı arama kararı vererek ilgili kişilerin kişilik haklarının ihlaline yol açtığı belirtildi. Dilekçede ayrıca Hakim Marancı’nın görevden alınması talep edildi.

Sultanahmet’te bulunan İstanbul Adliyesi önünde toplanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi yaklaşık 10 kişi, "Cezaevi değil üniversite, hukuksuz aramalara son" yazılı pankart açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Bilgin Aslan, "Bugün burada olmamızın sebebi, İstanbul Üniversitesi’nin isteği, polisin yazılı talebi ve yargının aynı gün bir kaç dakika içerisinde bu talebi karşılamasıyla ortaya olağanüstü hal uygulaması çıkmıştır. İşte bugün burada polise olağanüstü hal dönemi yetkileri veren Hakim Cavit Marancı’yı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayet etmek için bulunuyoruz" dedi. Bilgin Aslan, ÇHD olarak üniversitelerde yoğunlaşan aleni saldırılara ve keyfi uygulamalar karşısında gençliğin yanında olacaklarını belirtti. Grup basın açıklamasının ardından hazırladıkları dilekçeyi HSYK gönderilmek üzere Adalet Komisyonu Başkanlığı’na sundu. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)