adscode

Veliden Rapor İstenecek

Milli Eğitim Bakanı Dinçer orta ve alt gelir düzeyindeki ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda tereddüt yaşamadıklarını söyleyerek, “Okula göndermeyen aileler uzman doktorlardan rapor getirecek”…

Veliden Rapor İstenecek
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemine göre 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerden, çocuğun fiziksel ya da zihinsel olarak okula neden başlayamayacağının gerekçesini bildiren bir “rapor” istediklerini söyledi.  Yeni eğitim sistemi ile ilgili soruları yanıtlayan Dinçer, 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerden, çocuğun fiziksel ya da zihinsel olarak okula neden başlayamayacağının gerekçesini bildiren bir “rapor” istediklerini hatırlattı.
Aile hekimi geçersizMilli Eğitim Bakanlığı olarak aile hekimi ya da sağlık ocağı doktorlarından alınan raporları kabul etmeyeceklerini ifade eden Dinçer, “Sadece uzman doktorların yazdığı raporları kabul edeceğiz. Bu rapor çocuk doktorlarından, nörologlardan ya da çocuk psikiyatristlerinden alınabilir” dedi.
Dinçer’in ayrıca yüksek eğitim düzeyine ve yüksek gelir grubuna mensup ailelerin çocuklarını erken yaşta okula göndermek istemediklerini; orta ve alt gelir düzeyine sahip ailelerin ise çocuklarını okula gönderme konusunda tereddüt yaşamadıklarını söylemesi de dikkat çekti.
Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)