adscode

WISE 2012 Eğitim Ödülü Jürisi Belli Oldu

Katar’ın başkenti Doha’da 13-15 Kasım 2012 tarihlerinde düzenlenecek WISE 2012 Zirvesi kapsamında sahibini bulacak “WISE 2012 Eğitim Ödülü“ jüri üyeleri belli oldu. Farklı ülkelerden yedi uzman isimden…

WISE 2012 Eğitim Ödülü Jürisi Belli Oldu
Haberler
Eğitim alanında üstün başarı gösteren katılımcıları tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen WISE 2012 Eğitim Ödülü için, dört kıtadan, bilim, teknoloji ve ekonomi gibi alanları temsil eden, vizyonları ve deneyimleriyle öne çıkan isimlerden oluşan bir jüri belirlendi. 
Jüri başkanlığını Katar Vakfı - WISE Başkanı Dr. Sheikh Abdulla bin Ali Al-Thani’nin yaptığı WISE 2012 Eğitim Ödülü jürisi; ABD Kongre Kütüphanesi Müdürü Dr. James H. Billington, Güney Afrika Bilim ve Teknoloji Bakanı H.E. Naledi Pandor, Pekin Üniversitesi Rektörü ve Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Prof. Zhou Qifeng, İrlanda Mary Robinson Vakfı Başkanı ve Oxfam Onursal Başkanı Mary Robinson, ABD Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü Direktörü Prof. Jeffrey D. Sachs ve Hindistan Mevlana Azad Educational Trust Başkanı Fatma Rafiq Zakaria’dan oluşuyor. Eylül ayında Washington'da bir araya gelecek olan jüri üyeleri, ön elemeyi geçen adayları değerlendirecek. WISE 2012 Eğitim Ödülü’nü kazanan aday 13-15 Kasım 2012 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek 4. WISE Zirvesi’nde açıklanacak, 500.000 dolar para ödülü ve bir altın madalya ile ödüllendirilecek.
WISE Eğitim Ödülü’nün eğitimin toplumlardaki önemli rolünün daha bilinir ve takdir edilir olmasına katkı sağladığını belirten jüri başkanı Dr. Sheikh Abdulla bin Ali Al-Thani, “Jüri üyeleri seçim sürecine kendi başarılı deneyimleri ve küresel bakış açıları doğrultusunda katkı sağlıyor ve değerlendirmelerini titizlikle yapıyor. 2011 yılında ödüllendirilen Sir Fazle Hasan Abed, WISE Ödülü için gerçek bir kazanan örneğidir. 2012 yılında bu ödülün sahibi olacak aday, yine eğitimde inovasyonun önemine ve potansiyeline dair global farkındalığı geliştirmek konusunda önemli bir adım atacaktır” dedi. 
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)