adscode
adscode

YGS günü hangi nüfus müdürlükleri açık?

ÖSYM, hangi nüfus müdürlüklerinin YGS günü açık olacağını internet sitesinde yayınladı.

YGS günü hangi nüfus müdürlükleri açık?
Eğitim
23 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), nüfus cüzdanı olmayan, T.C kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga olmadığı için sınava giremeyecek olan adaylar için bazı nüfus müdürlükleri açık tutulacak. 

Bu kapsamda kayıp veya değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için nüfus müdürlüğüne başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.trİnternet adresinde yer alan 2014-ÖSYS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişecekler.
Nüfus cüzdanı isteyen aday ile MERNİS veri tabanındaki kişi kaydı ve ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin ve fotoğrafın karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması, fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi halinde ilgiliye nüfus cüzdanı verilecek. Adayın, ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminde yer alan başvuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdanı Talep Belgesine eklenerek ilgilinin dosyasında saklanacak.

İşlemlerin hızlı yapılabilmesi için nüfus müdürlüğüne giden adayın yanında, adayın 2014-YGS Sınava Giriş Belgesi ile 2 fotoğrafının olması gerekiyor. İl/ilçe nüfus müdürlükleri pazar günü 07.00-10.15 saatleri arasında açık olacak.

23 Mart Pazar günü açık olacak nüfus müdürlüklerini öğrenmek için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)