adscode

YGS protestoları tüm ülkeye yayıldı!

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki şifreleme olayı, dün İstanbul’da, Adana, Adıyaman, İzmir, Elazığ, Amasya, Nevşehir ve Muğla’nın Bodrum ilçesinde lise ve dershane öğrencileri tarafından protesto edildi...…

YGS protestoları tüm ülkeye yayıldı!
Özel Eğitim

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda, kitapçıklarda şifreleme çıkması, dün yurdun çeşitli yerlerinde, gençler tarafından protesto edildi. İstanbul’da, Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir grup liselinin “YGS’nin size çağrıştırdıkları nedir?” şeklinde hazırladıkları panoya, çevredeki gençler düşüncelerini yazdı. Yazılanlar arasında “Yandaş Giriş Sınavı (YGS)”, eşitsizlik, güvensizlik, haksızlık, hırsızlık, bize de şifre verin, alçaklık, geleceksizlik, umutsuzluk gibi yorumlar dikkat çekti. Türkiye Komünist Partisi’nin öncülüğündeki bir grup da Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilmek üzere İstiklal Caddesi’nde YGS ile ilgili imza kampanyası başlattı.

İzmir’de kalemler iade

YGS’deki şifrelemeyle ilgili tek protesto İstanbul’da değildi. İzmir’de de bir grup lise öğrencisi ÖSYM’nin Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki hizmet binası önünde pandomim gösterisi yapıp kalem kırdı. Grup adına basın açıklaması yapan Aykut Denizhan, “Söyledikleriyle kendi içinde çelişen ÖSYM Başkanı Ali Demir’in açıklamaları Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü tatmin etse de emeğiyle zorlu sınavda mücadele eden biz öğrencileri ne kadar tatmin edebilir? Artık ne verdiğiniz kalemlerin önemi var, ne de bizim size ihtiyacımız. İşte bu yüzden verdiğiniz kalemleri iade ediyoruz” dedi.

Adana’da, şifre olayını protesto amacıyla internetteki sosyal paylaşım sitesinden yapılan çağrıya uyan Liseli Gençlik Muhalefet grubundan 100 öğrenci, vatandaşların da desteklediği yürüyüşte “Bizler YGS ’ye kendi emeğimizle, şifresiz giren öğrenciler olarak yıllarca süren çalışmalarımızın, geleceğimizin, ailelerimizin binlerce lirasının bu tür aşağılık oyunlarla yok edilmesine sessiz kalmayacağız” dediler.

Elazığ’da kendilerine ‘Şifresiz Gençlik Platformu’ adını veren liseliler ’Bizler Fıstıkçı Şahap’la büyüdük, Mod-Medyan’la değil’, ’Da Vinci out ÖSYM in’, ‘ÖSYM tesadüfü sever’ pankartları taşıdı.

Adıyaman’da, dershaneye giden öğrenciler, kalemlerini kırıp, soru kitapçıklarını yaktı. Nevşehir’de, Borsa Kavşağı’nda yaklaşık 100 öğrenci, yazılı pankart açarak, oturma eylemi yaptı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise Liseliler Platformu, İskele Meydanı’nda yaptıkları eylemde ‘İmam’ın ordusu liselerden defol’, ’ÖSYM Başkanı bizi tatmin et’ pankartları taşıdı.

Elazığ’da kendilerine “Şifresiz Gençlik Platformu” adını veren liseli 150 kadar öğrenci “ÖSYM’nin kapatılmasını” istedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)