adscode
adscode

YGS’de yaşanan 09.45 mağduriyeti meclise taşındı

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, YGS’de geç kaldıkları için sınava alınmayan öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı.

YGS’de yaşanan 09.45 mağduriyeti meclise taşındı
Sınavlar
Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Gürer, birkaç dakika geç kaldı diye sınava alınmayan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için ÖSYM’nin girişimde bulunması gerektiğini söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), Yükseköğrenime Geçiş Sınavı(YGS) için bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu 09.45 kuralı, ülke genelinde mağduriyetlere neden oldu. Sınavın başlangıç saati olan 10.00’dan önce sınav merkezlerinde olmalarına rağmen 09.45 kuralı nedeniyle sınavlara alınmayan öğrencilerin yaşadığı mağduriyet CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer tarafından Meclis gündemine taşındı. 

TBMM Genel Kurulu’ndan söz alan CHP Milletvekili Gürer, YGS’de bu yıl başlatılan uygulamayla öğrencilerin sınav saatinden 15 dakika önce salonlara alınmadığını ve birkaç dakika geç kalanlara esneklik tanınmadığını belirterek, bu durumu yaşayan yüzlerce öğrencinin bir yılının heba olduğunu vurguladı. Saat 10.00’da başlayacak sınava henüz 15 dakika varken, birkaç dakika geç kalanlara, bu şekilde uygulanan katı tavrın ‘Kural’ olarak nitelendirilemeyeceğini belirten Gürer, şunları söyledi:

“Bir yıl boyunca bugünü bekleyen ve sınava birkaç dakika geç kalmasıyla hakkını yitiren gençlere reva görülen uygulama yeniden gözden geçirilmelidir. Mağduriyet, sınav başladığında oluşan bir durum değildir. Bu nedenle, yetkililerin bu konudaki ifadeleri kabul edilebilir durum değildir. Gençlerin mağduriyeti giderilmelidir…”

​ 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)