adscode

YGS'nin adı değişti: ‘Yandaşa Geçiş Sınavı’

Devrimci Liseliler üyesi 20 öğrenci, 4. Levent'te bulunan ÖSYM binası önünde toplandı...

YGS'nin adı değişti: ‘Yandaşa Geçiş Sınavı’
Özel Eğitim

 

Ellerinde üzerinde 'DEV -LİS' yazılı bayrakları taşıyan grup adına basın açıklamasını lise öğrencisi olan Cengizhan Koçbaş yaptı.

 

Koçbaş, 1.5 milyon öğrencinin YGS sınavına girdiğini hatırlatarak, "YGS'nin soru kitaplarının şifreli olduğu ortaya çıktı" dedi.

 

YGS sınavının iptal edilmesi gerektiğini belirten Koçbaş, ayrıca bütün sınavların ortadan kaldırılmasını istedi.

 

Grup basın açıklamasının ardından ÖSYM binası önünde 30 dakika oturma eylemi yaptı.

 

Oturma eylemi sırasında bazı öğrenciler yanlarında getirdikleri YGS hazırlık kitaplarından sorular çözdü.

 

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

YGS'nin adı değişti

 

Adana'da da bir grup öğrenci, YGS'deki şifreleme olayını protesto etti. Eylemci grup, YGS'nin açılımını 'Yandaşa Geçiş Sınavı', 'Yandaş Geçirme Sınavı' olarak değiştirdi.

 

YGS'deki şifre olayını protesto amacıyla internetteki sosyal paylaşım sitesinden yapılan çağrıya uyan Liseli Gençlik Muhalefeti grubundan yaklaşık 100 öğrenci, Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

 

Burada, bir süre slogan atıp, davul-zurna eşliğinde oynayan grup, daha sonra Ak Parti il binasına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ve parti önündeki katılımlarla birlikte eylemci öğrencilerin sayısı 500'ü buldu.

 

Vatandaşların da destek verdiği öğrenciler, 'YGS'ye inat yaşasın hayat', 'İsyanımız başka bir dünya için' sloganları attı, taşıdıkları pankart ve dövizlerde de YGS'yi 'Yandaşa Geçiş Sınavı', 'Yandaş Geçirme Sınavı' olarak nitelendirdi. Polisin geniş güvenlik önlemleri arasında yürüyen öğrenciler, sürücülerden de klaksonlu destek aldı.

 

AK Parti İl binası önünde grup adına açıklamayı okuyan Deniz Akyılmaz, "Bizler YGS'ye kendi emeğimizle, şifresiz giren öğrenciler olarak yıllarca süren çalışmalarımızın, geleceğimizin, ailelerimizin binlerce lirasının bu tür aşağılık oyunlarla yok edilmesine sessiz kalmayacağız. Geleceğimizi çalan AKP'nin, cemaatin, paranın iktidarı değil, halkın onurlu çacukları kazanacak" dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)