adscode

YGS’ye bir suç duyurusu da Eğitim-İş’ten!

Eğitim-İş, YGS’de yaşanan şifre skandalına ilişkin olarak, olayda kusuru bulunan sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu...

YGS’ye bir suç duyurusu da Eğitim-İş’ten!
Özel Eğitim

 

Eğitim-İş, YGS’de yaşananlara ilişkin olarak, olayda kusuru bulunan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunarak, adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Adliye önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-iş Genel Başkanvekili Levent Akça, “Açıkça görülüyor ki şifreleme yöntemi ile yapılan bu kopya girişimi, bazı kişi ya da grupların haksız çıkar sağlama amacını ortaya çıkarmaktadır. Sınavdan bir-iki gün önce bazı dershanelerin bu şifreleme yöntemini bildiği ve öğrencilerle paylaştıkları yönündeki bilgiler de günlerdir kamuoyunda tartışılmaktadır. Dolayısıyla bu süreç ideolojik bir istismar politikasının, kendi yayılım alanlarında taraftarını toplama ve yetiştirme idealinin bir aşamasından başka bir şeyi akla getirmemektedir” dedi.

ÖSYM başkanının söylediği gibi 1 milyon 700 bin kitapçığın kamuoyu ile paylaşılmasının, cevap anahtarları açıklanmadan bir şey ifade etmeyeceğini söyleyen Akça, “Kaldı ki kitapçıkların üzerinde işaretleme yapılmış orijinalleri paylaşılmadıkça sorun çözülmeyecek; aksine şüpheler ve iddialar daha artacaktır. Bu noktada yapılması gereken, alanında uzman tarafsız bir komisyonun söz konusu kitapçıkları incelemek üzere bir an önce oluşturulmasıdır. Bu skandalın en ince ayrıntısıyla ortaya çıkarılmasını sağlamak, önce ÖSYM’nin sonra da kendisine sorulan soruları muhatabı olmadığı gerekçesiyle yanıtsız bırakan Milli Eğitim Bakanı’nın sorumluluğundadır” ifadelerini kullandı.

 

SINAV İPTAL EDİLMELİ

 

Sınavın iptal edilmesini istediklerini söyleyen Akça, “Şifreleme yönteminin nasıl olduğu, kim tarafından, kimlerin bilgisi ve yardımıyla gerçekleştirildiği, kimlere servis edildiği ve karşılığında ne tür bir çıkarın söz konusu olduğunun ortaya çıkarılması için gerekli yasal sürecin bir an önce başlatılması gerektiği görüşündeyiz. ÖSYM başkanı ve sorumlu diğer yetkililerin, doğrudan böyle bir oluşum içerisinde olmasalar dahi gerekli tedbirleri almamaları nedeniyle, görevlerinin gereklerini yerine getirmedikleri ortadadır” dedi.

Akça, Eğitim ve Bilim Emekçilerinin temsilcisi olarak, ÖSYM Başkanı başta olmak üzere bu “eğitim ve bilim hırsızlığının” sorumlularını istifaya çağırdı. Görevini kötüye kullanan tüm sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)