adscode

Yıl sonu başarı puanı SBS’yi nasıl etkiliyor!

Öğretmen okurumuz gönderdiği elektronik postada yıl sonu başarı puanının SBS’ye etkisinde çarpıklıklar olduğuna dikkat çekiyor...

Yıl sonu başarı puanı SBS’yi nasıl etkiliyor!
Özel Eğitim

 İşte o elektronik posta;

 

 

 T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İlk öğretim Genel Müdürlüğüne   

                                                                                                     ANKARA

 

Sayın İlk Öğretim Genel Müdürüm;

 Hem öğretmen, hem de bir baba olarak SBS’ de uyguladığınız; YBP (Yılsonu Başarı Puanı) hesaplaması ve SBS puanına etkisini hangi “Ölçme Değerlendirme Uzmanları” buldu merak ediyorum. Kendilerinin bu ölçme değerlendirme buluşu ile tarihe geçtikleri gibi binlerce öğrenci ve velinin ahını ve günahını taşıdıklarını da bilmenizi isterim. Çünkü hiç bir ölçme değerlendirme sisteminde YBP adı altında değerlendirilen ders başarı puanlarının, öğrencinin genel başarısını aşağıya çektiği görülmemiştir. Size ekte göndereceğim tablo -bin bir güçlükle elde ettiğim-ilköğretimde okuyan ikiz çocuklarımdan birine ait. 7. Sınıf YBP hesaplaması ve SBS puanına etkilerini göstermektedir. Tablodan açıkça görüleceği gibi hem sınıf not ortalaması düşük, hem de SBS puanı düşük öğrenciler karşısında kayba uğramışlardır.

 Bu YBP hesaplama yöntemi başarılı öğrenciyi cezalandırırken, başarısız öğrenciyi ödüllendirmektir.

 

Önerim- Talebim: “ 8. Sınıf SBS puanlarını hesaplarken ÖSS(YGS)’de olduğu gibi standart alt ve üst sınırlar belirlenerek, başarıya göre sıralanabilir.” Yada “   Yerleştirmede 6-7 ve 8.sınıf puan ortalaması yüksek ise bu ortalamaya göre, 8. Sınıf puanı ortalamadan çok yüksekse sadece 8. Sınıf puanı esas alınabilir.”

 Seçim sathına girildiği şu günlerde 6.ve 7. sınıfta sınav bilinci ve psikolojisinden haberdar olmayan ve sizin deyiminizle “Psikolojisi bozulmuş” çocuklarımızı yeniden daha iyi okullar için umutlandırarak bu değişikliklerin yapılması, hem çocuklarımızın sizlere ve devlete güveni açısından, hem de seçimde oy kullanan milyonlarca veliden dolayı önemli olacaktır.

Yerleştirme ve tercihlerde de, her örenciye eşit ulaşacak şekilde adil bilgilendirme yapılmasını arz ederim

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)