adscode

YÖK, Umarız Yine YÖK’lük Yapmaz!

YÖK Denetleme Kurulu ODTÜ’de yaşanan olaylar hakkında soruşturma açmış. Umarız bu soruşturma, kimilerinin iddia ettiği gibi önyargılı ve sipariş bir soruşturma olmaz.

YÖK, Umarız Yine YÖK’lük Yapmaz!
AG Blog



Her iktidar değişikliğinde bir uçtan diğerine giden YÖK, hatırlayacaksınız, zamanında, Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in  profesörlük unvanını elinden almıştı.Ne oldu?Devran değişti, unvan yeniden iade edildi.Dönemin YÖK Başkanı Gürüz de şimdi hapiste.Kinle, nefretle bir yere varılmıyor.Hele hele önyargıyla.Rektörlerin, henüz olayını iç yüzünü öğrenmeden, senato kararı olmadan yaptıkları açıklamalar da yeni gerginliklere neden olabilir.Keşke daha sakin olunabilinse.Öfkenin yerini sağduyu alabilse.Ve keşke, YÖK’e havale edilen soruşturmayı, çok daha tartışmasız kurumlar gerçekleştirse...İşte o zaman ileriye çok daha özgüvenle bakabiliriz...

Doğru okul, doğru eğitim hangisi? (2)Velilerin, özellikle de genç anne babaların, iyi okul ve iyi eğitim arayışı devam ediyor.Hatta bu yüzden ikinci çocuktan vazgeçenler bile var.Aslında istedikleri, çok da uçuk kaçık şeyler değil. Her anne babanın isteyeceği türden. Ama buna rağmen tedirginler. Çünkü, hangi okulu gidip gezseler, beğenmedikleri, beğendiklerinden çok daha fazla!..İşte bazı anekdotlar:“Çocuğumuz daha 2 yaşında. Seneye anaokuluna vereceğiz. Gönderdiğimiz okulda, sınav telaşı çekmeden, 12 yıllık eğitimini üniversiteye kadar bitirebilsin istiyoruz. Bu yüzden, verebileceğimiz en iyi okulu bulma arayışı içindeyiz...Sosyal faaliyetlerle iç içe olmasını, kayak yapmasını, sporun birçok alanıyla uğraşabilmesini ve iyi yabancı dil bilmesini isterken aynı zamanda üniversite sınavlarında da belli bir başarıyı yakalayabilmesini, özellikle tıp veya mühendislik alanında iyi bir üniversitede de okumasını istiyoruz. Öğrenciyi bu şekilde geleceğe hazırlayan bir ilkokulu İstanbul’da bulamadık. Ya çok test veya teorik sınav bilgileri veriliyor veya çok sosyal oluyor ama sınavda yeterince başarılı olmuyor.Yani hem spor yapacağı, sosyal çevreden zevk alabileceği, iyi birkaç yabancı dil öğrenebileceği bir ortam içinde bulunup hem de tıp veya mühendisliği kazandıracak bir okul arıyoruz. Hangi ilkokulu tavsiye edersiniz?
yazının devamını okumak için tıklayın








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)