adscode
adscode

Yunus Emre Enstitüsü'nden Yabancı Türkologlara Eğitim

Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışında Türkçe eğitimi vermek üzere Bosna Hersek, Gürcistan, Kosova, Macaristan, Makedonya, Polonya ve Tataristan'dan gelen Türkologlar için "Yurt Dışındaki Türkologlara Yabancı…

Yunus Emre Enstitüsü'nden Yabancı Türkologlara Eğitim
Eğitim
Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışında Türkçe eğitimi vermek üzere Bosna Hersek, Gürcistan, Kosova, Macaristan, Makedonya, Polonya ve Tataristan'dan gelen Türkologlar için "Yurt Dışındaki Türkologlara Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitim Programı" düzenledi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün Ankara'daki merkezinde gerçekleştirilen törene, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ile Türk Dil Kurumu (TDK), Gazi Üniversitesi TÖMER, Ankara Üniversitesi TÖMER'den eğitim görevlileri katıldılar.

Açılı konuşmasını yapan Develi, Türk kültüründe de ifade edildiği gibi eğitimin "beşikten mezara" devam ettiğini, bu çerçevede Yunus Emre Enstitüsü olarak amaçlarının, Türkçe eğitiminde yeni yöntem ve yolları bulmak olduğunu söyledi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün Türk kültürünün yaymanın yanında Türkçe öğreten bir otorite olmayı hedeflediğini belirten Develi, Türkologlara Türkçe eğitim vermenin yanı sıra alanla ilgili bilgilerini tamamlamalarına yardımcı olacak programlar düzenlemeyeceklerini, bu amaçla uzman kişileri bir araya getirerek bilginin toplandığı bir kurum haline gelmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Develi, katılımcılara, belgelerini takdim ettikten sonra ailelerinden uzak kalarak Türkiye'deki eğitime katıldıkları için teşekkür etti.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk Dil Kurumu, Ankara Üniversitesi TÖMER ve Gazi Üniversitesi TÖMER'in katkılarıyla Arnavutluk (2), Bosna Hersek (11), Gürcistan (2), Kosova (2), Macaristan (1), Makedonya (4), Polonya (2) ve Tataristan (1)'dan gelen toplam 25 Türkolog için 2-25 Haziran'da "Yurt Dışındaki Türkologlara Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitim Programı" düzenlenmişti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)