adscode
adscode

Zafer Kadınların!

Amerikan Türk Cemiyeti'nin kültür programı Moon and Stars Project tarafından gençleri teşvik etmek amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Genç Fotoğrafçılar Ödülü'nün kazananları kadınlar oldu.

Zafer Kadınların!
Kültür Sanat
SEKA kâğıt fabrikası arazisinde çektiği siyah beyaz fotoğraf serisiyle birinciliğe Sara Yazal layık görüldü.

Türkiye ’de fotoğraf alanında lisans eğitimi gören gençleri teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Haluk Soykan tarafından başlatılan ve bu yıl beşinci yaşını dolduran ‘ Genç Fotoğrafçılar Ödülü’nün kazananları belli oldu. Amerikan Türk Cemiyeti’nin kültür programı Moon and Stars Project tarafından düzenlenen yarışmaya 12 üniversiteden 43 öğrencinin katıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin fotoğrafçılık küratörlerinden Karen Haas ve Elipsis Galeri’nin direktörü Sinem Yörük yaptı. 

5 bin dolar değerindeki Birincilik Ödülü; 2005 yılında hükümet tarafından kapatılan ve terk edilmiş SEKA kâğıt fabrikası arazisinde çektiği siyah beyaz fotoğraf serisiyle Kocaeli Üniversitesi’nden Sara Yazal’ın oldu. Mansiyon Ödülü’nde Birincilik, kişisel ve feminen bakış açısı nedeniyle Bahçeşehir Üniversitesi’nden Büşra Savlı’ya; İkincilik Ödülü ise, “İşgal Altında” başlığıyla İstanbul ’un mimarisini yalın bir şekilde dijital görselleriyle sunan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Berna Küpeli’ye layık görüldü. 



Fotoğraflar Mimar Sinan Fotoğraf Galerisi’nde

Bu yıl da jüri üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirten Karen Haas, “İstanbul’a gelmek ve bu tarihi ve kültürel açıdan inanılmaz derecede ufuk açan şehrin atmosferinde öğrencilerin çalışmalarını görmek unutulmayacak bir tecrübeydi” dedi. Bu yarışma sayesinde Türkiyeli fotoğrafçıları daha iyi anlama şansına eriştiğini belirten Haas, “Amerika’daki üniversitelerde yaptığımız benzer değerlendirmelerden çok daha farklı bir profil var burada. Türkiye’de fotoğraf genç sanatçılar için daha çok, ülkenin geçirdiği inanılmaz büyük mimari değişiklikleri, zarar gören altyapıyı, terk edilmiş endüstriyel alanları, sokaklardaki huzursuzluğu, geceleri ortaya çıkan graffiticileri ve madencileri kendine özgü şekilde çekerek sosyal bir araç haline dönüşmüş” yorumunda bulundu. Yarışmanın kazananları ve ön elemeyi geçmiş fotoğraflar, 22 Aralık 2014-8 Ocak 2015 tarihleri arasında Mimar Sinan Fotoğraf Galerisi’nde meraklıları için sergilenecek!

radikal

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)