adscode
adscode

Zeren Ertaş'ın cenazesi İstanbul'da defnedildi

Aydın'da asansör kazasında ölen üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın cenazesi İstanbul'da defnedildi.

Zeren Ertaş'ın cenazesi İstanbul'da defnedildi
Türkiye'den Haberler

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Zeren Ertaş'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Ertaş için Pendik Kurtköy Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Anne Serpil ve baba Akın Ertaş ile aile yakınları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Ertaş'ın yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever de katıldı.

Baba Akın Ertaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çocuğunun melek gibi bir insan olduğunu dile getirerek, "Devletimiz bize merhametli yüzünü gösterdi. Bundan sonra da adaletli yüzünü göstersin. Sorumlular, sorumluluklarını alsınlar. İnşallah bundan sonra hiçbir çocuğumuzun canı yanmasın. Hiçbir annenin, babanın ocağına ateş düşmesin. Bizim tek isteğimiz budur." dedi.

Yurtlarda öğrencilerin eylem yaptıklarını aktaran Ertaş, "Onlardan da ağabeyleri olarak taşkınlık yapmamalarını istiyorum. Vatanlarına, devletlerine bağlı olarak düzgün bir şekilde yapsınlar. Kötü insanların emellerine alet olmasınlar." çağrısını yaptı.

Ertaş, "İnşallah bu son olur. Denetim mekanizmaları devreye girer. Biz çocuklarımızı arkada bırakarak yurtlardan ayrılıyoruz. İdareciler bunu sadece iş olarak görmesinler. Orada bir sürü ana kuzusu var. Kendi çocukları için neyi reva görüyorlarsa aynısını oradaki çocuklar için de reva görsünler." ifadelerini kullandı.

"İdari ve adli süreci de yakından takip edeceğiz"

Özgür Özel de bütün Türkiye'nin yüreğinin yandığını belirterek, "Zeren kardeşimizi bir asansör kazasında, bütün Türkiye'nin vicdanını sızlatan bir ihmaller zincirinin sonucunda kaybetmiş durumdayız. Babanın adaletle ilgili bir talebi var. Bu talep hepimizin talebidir. Başka ocaklara ateş düşmemesi, başka annelerin babaların bağrının yanmaması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. İdari ve adli süreci de yakından takip edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Namaz öncesi, Ertaş'ın annesi ve arkadaşları tabutunun başında gözyaşı döktü.

Zeren Ertaş'ın cenazesi, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Kurtköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda, 25 Ekim'de arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Adı İBB yurduna verildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aydın'da KYK yurdunda yaşanan asansör faciasında yaşamını yitiren Zeren Ertaş'ın adının Kadıköy'deki kız yurduna verileceğini söyledi.

İBB, belediye lojmanı olarak tasarlanan ancak bir vakfa öğrenci yurdu olarak tahsis edilen, depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle boşaltılıp güçlendirme çalışması yapılan binayı kız yurduna dönüştürdü.


Kadıköy ilçesi Hasanpaşa Mahallesi’ndeki bina, Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmet vermeye başladı.

Yurdun açılışını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aydın'da yurtta asansör kazasına hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın ailesinin de oluruyla yurda isminin verileceğini duyurdu.

Ertaş'ın isminin verileceği yurtta 225 kız öğrenci kalacak.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)