adscode
adscode

Ziya Selçuk aday mı oluyor?

Cumhur İttifakı'nın Ankara’daki adayının eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olduğu iddia edildi.

Ziya Selçuk aday mı oluyor?
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 30-Nov-23 19:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Kasım’da Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Meclis Grubu toplantısında Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile görüşmelerinin “karşılıklı anlayış ile” sürdüğünü belirttikten sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’yi kabul etti. İki liderin görüşmelerinin ana gündem maddesini 31 Mart 2024 yerel seçimleri için yapılacak çalışmalar oluşturduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmek için Anayasa’da belirtilen 50+1 şartının değiştirilmesi önerisinin Bahçeli tarafından geri çevrilmesiyle Cumhur İttifakı içinde kriz olduğu iddiaları dillendiriliyordu. Bu iddiaların ardından ilk kez konuşan Erdoğan “MHP ile görüşmelerin karşılıklı anlayış temelinde” devam ettiğini söyledi.

29 Kasım’da partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, “15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğumuz ve bugüne kadar çeşitli fitne girişimlerine rağmen güçlendirerek devam ettirdiğimiz Cumhur İttifakı’nın, inşallah 31 Mart seçimlerinden de alnının akıyla çıkacağına inanıyorum” dedi.

Erdoğan, İstanbul için de çalışmaları önemsediğini belirterek “Yeniden İstanbul’u” slogan olarak benimseyeceklerini belirtti.

Ankara ve İstanbul belirlendi iddiası
Bahçeli ile Erdoğan’ın görüşmesinde, Ankara ve İstanbul’da aday gösterilecek isimleri de masaya yatırdığı kulislere sızan bilgiler arasında.

Gazete Pencere’den Tolga Balcı’nın haberine göre, Metin Külünk’ün aday adayı olduğu İstanbul’da Ak Parti milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ismi kesinleşmiş durumda. Yerel seçimlerde milliyetçi muhafazakar seçmene seslenecek bir aday profili çıkarılması beklenen Ankara’da ise eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ismi öne çıktı.

Seçimlerde aday olacak isimlerin iki parti kurullarında konuşulduktan sonra açıklanması bekleniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)