adscode
adscode

2018 YGS

Merhaba Gençler, Hala yaz tatiline devam mı? Henüz YGS hazırlığına başlamadınız mı?

oznurpekatik@gmail.com




Paniklemeyin henüz geç kalmış değilsiniz. Fakat Ağustos ayına girmiş bulunmaktayız. Şimdi tam harekete geçme zamanı.Bana kalırsa bir an önce başlarsanız önünüzde kalan zamanı çok iyi değerlendirmiş olursunuz. Aranızda önümde daha çok ay var nasılsa toparlarım diyenler vardır mutlaka. Fakat zaman öyle hızlı geçiyor ki sizin planladığınız gibi olmuyor her zaman. Bu nedenle bir an önce başlayın.

YGS hazırlığa ufak başlangıçlar yapmak için size küçük bir kaç tane tavsiyem olacak .

  • Öncelikle  zamanı iyi kullanmalısın. Bir zaman planlaması yap kendine. İçinde bulunduğun vakti iyi değerlendirirsen  bir şekilde ilerleme kaydetmiş olursun.

  • Bu sene sosyal medyaya, telefonlara biraz kısıtlamalar getir. Şimdiden kendine kural koymaya başla.

  • Her şeyden önce çok iyi bir tespit yapman lazım. Mezun grubunun 2017’de yaptığı yanlışları gözden geçirmesi gerek. Bu sene aynı hatalara düşmemek adına daha düzenli ve sistemli bir yol çizmen önemli. Bir plan yaparak başla her şeye. Bunu herkes söyler evet ama YGS için planlı ve düzenli çalışmak çok çok önemlidir. Plan yapıyorum ama uygulamıyorum diyenler çok. Uygulamak zorundasın başka çaren yok. Kendine göre uygulayabileceğin bir plan oluşturmak senin elinde. Çünkü kendini en iyi sen tanıyorsun. Seni çalışmaktan alıkoyan neler var? Düşün ve ona göre hareket et. Engelleri kaldır.

Şunu söylemem gerek eğer hedeflerin ve hayallerin varsa zorluk çekmek ve yorulmak zorundasın. Hayatından, zevklerinden, hobilerinden biraz vazgeçip fedakarlıkta bulunmalısın.

  • Kaynaklarını şimdiden belirle.

  • Uyku saatini düzene sok. Şimdiden yatış kalkış saatlerini ayarla. Günün verimli saatlerini uyuyarak değil de çalışarak değerlendir.

  • Konu dağılımının planlamasını yap.

  • Soru miktarını belirle ve not et. Deneme çözerek kendini değerlendir.  Yolun başında objektif olarak nerede olduğunu gör ve ona göre hareket et.  

 

Hepinizin üzerinde sınav senesine girmiş olmanın stresi mutlaka vardır. Önemli olan bilinçli ve kontrollü hareket etmektir. Siz şimdiden bir başlangıç yaparsanız sınav süresine kadar stresinizi azaltmış ve kontrol altına almış olursunuz.

Daha yolun başındasınız. Yeni yeni başlayacaksınız. Beklemeyin. Lütfen silkelenin ve bir an önce hedeflere koşmaya başlayın. Elinizden gelenin en iyisini yapabilmek için..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Sömestir tatili
Okula alışma süreci
ERGENLİK ÜZERİNE 
BU HAYAT SENİN