adscode
adscode

YENİ KİTAP - BUGÜN KALAN HAYATIMIN İLK GÜNÜ

Okunacak kitap listesi belirlerken karşıma ‘’ Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü’’ isimli bir kitap çıktı. Bir an düşündüm, bugün kalan hayatımın ilk günü olsa ne yapardım ? diye.

oznurpekatik@gmail.com




 

Hayatımızın içerisinde yoğun bir tempo ve sürekli bir koşturmaca var, yetiştirilmesi gereken işler, planlar, programlar. Gözümüzün önündeki güzellikleri göremeyişimiz, ne kadar olumsuz düşüncelere boğulduğumuz, geçmişin yükü, gelecek kaygısı içinde, şimdiki zamanı kaçırma telaşımız sürekli var.  Bana ne iyi gelir, kendimi nasıl iyi hissederim diye düşündüm. Altında da  ‘’ruhunuzu besleyecek ve hatta hayatınızı kurtaracak bir hikaye’’ yazıyordu. Bu pandemi sürecinde çok ihtiyacım vardı bana iyi gelecek bir kitap okumaya. Kitabı biraz araştırdığımda içinde hikaye anlatılan bir kişisel gelişim kitabı olduğunu öğrendim. Dedim tam benlik ve  büyük bir hevesle okumaya başladım. Sıcacık, samimi bir hikaye, birbirine bağlanmış olaylar, hikayenin geçtiği ortamın güzelliği ve akıcı anlatım sizi kitaba daha çok bağlıyor. İçinde aşk, arkadaşlık, anda kalma, yoldaşlık, sevgi, korku, ego, değerler, hayatın anlamı gibi birçok konuya değinilmiş. Doğrusu bu kitap bana çok iyi geldi, hiç bitsin istemedim. Ruhumu besledi. Düşüncelerimi, duygularımı ve niyetlerimi gözden geçirmemi sağladı. Kalbime, aklıma ve hayatıma dokundu. 

  • Kendimi ne kadar tanıyorum ? 

  • Kendim için vakit ayırıyor muyum? 

  • Varlığımın ve içinde bulunduğumuz hayatın  ne kadar farkındayım? 

gibi sorular sordum kendime. Kendimizin ve hayatımızın  ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Bir şeylerin farkına varmak ve farkındalıkla yaşamayı öğrenmek için mükemmel bir seçimmiş bu kitap. 

Kitabın konusuna gelince, kahramanız Maelle her şeyi kontrol altında tutmaya çalışan, yoğun tempoda koşturmaktan kendi mutluluğunu önceliği yapmayı unutmuş, mutsuz bir kadındır. Arkadaşının isteği üzerine uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk aynı zamanda onun içsel yolculuğudur. Nepal’de Himalayalar’a giderek tanıştığı rehber ve yoldaşları sayesinde kendi içine yolculuk yapar. Kendini tanımaya başlar. Duygularını ifade etmeyi, öfkesini ve korkularını kontrol etmeyi, hayata farklı bir bakış açısıyla bakmayı öğrenir. Bu yolculuk onda büyük değişiklikler yaratır. Fakat yıllardır kazanmış olduğu alışkanlıklardan vazgeçmesi hiç kolay değildir. Arkadaşları sayesinde üstesinden gelerek yeni bir hayata başlar. 

Kitapta altını çizdiğim ve beni en çok etkileyen kısımları sizlerle paylaşmak istiyorum. 

  • ‘’ Gelecek diye bir şey yok, tek gerçek şimdiki zaman. Hayallerini gerçekleştirip mutlu olmak istiyorsan sonrayı bekleme, düşünme biçimini şimdi değiştir. Önüne çıkan fırsatlara ve insanlara kucak aç. Hayat şimdiki anların toplamıdır. Boşa harcadığın her saniye, ziyan olmuş bir andır ve asla sana geri gelmeyecektir. ‘’

  • ‘’ Mutsuz olmak için harcadığın tek bir an sana geri gelmeyecek. Yaşamının ne zaman başladığını biliyorsun, ama ne zaman biteceğini bilmiyorsun. Mutluluk ‘’şimdiki zamanda’’ yaşanır. Hayatı kendin için yaşamaya bak.’’ 

  • ‘’ Başarısızlık yalnız egonun dünyasında vardır, zira ego yargılar. Oysa hayatta öğrenmemizi ve gelişmemizi sağlayan şey, deneyimlerimizdir. Hayallerimize ancak zorlukları kabul ettiğimizde erişebiliriz. Sence bebekliğimizde bin kere düşmüş olmasaydık bugün yürüyor olur muyduk? Ancak defalarca düştükten sonra dengemizi bulmayı öğrenebiliriz. Bu başarısızlık değil, doğal bir öğrenim sürecidir. Başarısızlıktan korkma, zira başarısızlık başarının habercisidir. ’’ 

  • ‘’İçindeki sevgiyi gör, önce kendinle başla, egoyu sustur, korkuları sevgiye dönüştür.

  • ‘’Düşüncelerini, niyetlerini ve isteklerini gözlemle ve bunların kalbinden mi yoksa egondan mı geldiklerini belirle.’’

  • ‘’Başkalarından beklediklerini sen de diğerlerine ver. Gülümse, iyi düşün, zaman ayır, dinle, anlayış göster.’’

  • ‘’Diğerlerine verdiğin her şeyi aslında kendine verdiğini gör,  zira hepimiz birbirimize bağlıyız.’’

 

Düşünceni değiştirmediğin sürece hayatında hiçbir şeyin değişmesini bekleyemezsin. Her bir düşünceyi kontrol edip bunun, amacınla aynı doğrultuda olduğundan emin olmalısın. Dikkatini şu an, var olana odakladığında anı yaşarsın. Önüne çıkan fırsatlardan faydalanırsın. Oysa düşüncelerinin esiri olduğunda kaygı içinde ya geçmişte ya da gelecekte yaşarsın. 

‘’Değişim hayatımızın değişmesini istediğimiz an başlar. ‘’

Kitabı satın alın, hatta sevdiklerinize hediye edin. Hepimiz sevdiklerimizin kendilerini gerçekleştirmelerine yardım etmekle yükümlüyüz. Emin olun asla pişman olmayacaksınız. 

 

Kalan hayatınızın ilk gününe hoşgeldiniz.. 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Sömestir tatili
Okula alışma süreci
ERGENLİK ÜZERİNE 
BU HAYAT SENİN