adscode

124 Yıllık Tarsus Amerikan Kampüsü Genişliyor

Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (SEV) Tarsus’ta başlattığı 11.000 metrekarelik inşaat projesi ile Tarsus Amerikan Koleji’nin asırlık kampüsü, konforlu ve geniş yatakhanelere ve hem kolej hem de SEV ilköğretim…

124 Yıllık Tarsus Amerikan Kampüsü Genişliyor
Özel Eğitim

Yatılılık, Amerikan Kolejleri’nin yüzyılı aşan geleneğinin ayrılmaz birparçası. SEV, yeni inşaat projesi ile Tarsus Amerikan Koleji’nde yatılılıkolanağından yararlanan kız ve erkek öğrenci sayısını 140’a çıkarmayıhedefliyor. Ayrıca inşa edilecek spor salonu, yemekhane, 600 kişilik konferanssalonu ve kütüphane olarak restore edilecek tarihi Sadık Paşa binası ile,TAC’de ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören tüm öğrenciler, sonteknoloji ile donatılmış modern yerleşim birimlerine kavuşacak. Projekapsamında, Tarsus SEV İlköğretim Okulu 1.-4. sınıf öğrencilerinin öğrenimgöreceği bir derslik binası da inşa edilecek.

Eskiden Kozacıoğlu çırçır fabrikasının bulunduğu alan ile Sadık Paşa binasıve bahçesinin birleştirilmesinden oluşan 9.400 metrekarelik arsa üzerine inşaedilecek yeni yerleşim birimleri Tarsus Amerikan Koleji’nin asırlık kampüsünün hemenkarşısında yer alıyor.

Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın 30 milyon TL’lik yatırımı ile gerçekleşecekproje çerçevesinde başlatılan inşaat çalışmalarının, 2013-2014 öğretim yılınahazır olacak şekilde tamamlanması hedefleniyor.

TAC’ye Ödüllü Proje

SEV’in Erginoğlu Çalışlar Mimarlık Ofisi’ne hazırlattığı inşaat projesi2010 yılı Ulusal Mimarlık Ödülleri – Proje dalında Seçici Kurul Özel Ödülü’nelayık görülmüştü. 


egitimajansi.com




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)