adscode

21. Ulusal Özel Eğitim Kongresi Başlıyor

Yirmi yıldan bu yana Türkiye’nin değişik üniversitelerinin ev sahipliğinde düzenlenen “Ulusal Özel Eğitim Kongresi”ne bu yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliği yapacak. 20-22…

21. Ulusal Özel Eğitim Kongresi Başlıyor
Özel Eğitim

 

 

Kongrenin açılışı 20 Ekim 2011 Perşembe günü, saat 09:30’da, Salamis Bay Conti Resort Hotel’in Salamis Salonu’nda yapılacak.Kongreye Türkiye ve KKTC’nin yanısıra ABD ve İngiltere’den de konuşmacılar katılacak. Kongre programında sözlü ve poster bildirilerin yanısıra iki kurs ve beş çalıştay yer almakta.

 

Söz konusu etkinlik hakkında Kongre Başkanı, DAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Konrot, şunları söyledi:  “Türkiye’de özel eğitim girişimini başlatan Doç. Dr. Mitat Enç’in anısına, onun birinci ölüm yıldönümünde başlatılan ve şu anda Türkiye’de özel eğitim alanında en büyük bilimsel platform olan 21. Ulusal Özel Eğitim Kongresi’ne Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Kongre, her yıl olduğu gibi 2011’de de özel eğitim alanının gündemdeki sorunlarını ve durumunu, bu alandaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri  tartışma olanağını bulabileceğimiz önemli bir paylaşım ortamı olacaktır.  21. Ulusal Özel Eğitim Kongresi’nin bu yılki ana teması “ÖZEL EĞİTİMDE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ” olarak belirlenmiştir.  Bir kaç yıldır yurt dışından da konuşmacılar davet ederek, ulusal kongremizi daha da zenginleştirmekteyiz. Böylece, yabancı meslektaşlarımızla ülkemizdeki gelişmeleri paylaşmak ve tartışmak fırsatını yaratmış oluyoruz. Kongremize büyük bir ilgi var. Yoğun bir katılım bekliyoruz. Özellikle KKTC’deki özel eğitimci meslektaşlarımızla Türkiye’den gelecek meslektaşlarımızın bilgi paylaşımları için çok önemli bir fırsat olacaktır. Kongrenin en büyük katkılarından biri de öğrencilerimize olacaktır. Öğrencilerimiz, bu alanda çalışan bilim insanlarını yakından tanıma, onlarla sohbet edebilme olanağını bulacaklardır. Bu bakımdan önemli bir eğitim faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız.”

 

DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Osam da 21. Ulusal Özel Eğitim Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ve heyecanla Kongre gününü beklediğini söyledi. Bu kongrenin KKTC için önemine de değinen Prof. Dr. Osam, “Ülkemizde çok önem verdiğimiz bir konu olan engellilerin eğitimi konusunda bu kongre, adadaki eğitimcilere yeni açılımlar sağlayacaktır.” dedi.

 

Kongre ile ilgili detaylı bilgiye http://www.uoek2011.org adresinden ulaşılabiliyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)