adscode

ABD'de Heykeli Dikilen Türk'e TÜBİTAK Ödülü

TÜBİTAK'ın bu yılki sağlık bilim ödülü sahibi Prof. Dr. Tayfun Özçelik oldu. Prof. Özçelik aynı zamanda ABD'deki Stanford Üniversitesi'nde 'çalışmalarının heykeli'' dikilen 22 bilim insanından biri.

ABD'de Heykeli Dikilen Türk'e TÜBİTAK Ödülü
Haberler
Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Özçelik, aralarında ABD Büyükelçisi'nin eşi Maria Riccardione, TÜBİTAK-TWAS Bilim Ödülü sahibi Mehmet Öztürk, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi Aytemiz Gürgey ve Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden Özden Uzunalimoğlu'yla birlikte 1998'de çocuklarda lösemiye neden olan ailesel kaynaklı genlerden ilkinin bulunması konusundaki çalışmasıyla genetiğin önemli keşiflerinden birine de imza attı. 40 genin insan ve fare kromozomlarındaki lokuslarını belirleyen ve Türkiye'nin ilk babalık testini yapan Özçelik'in en son ve henüz yayımlanmayan araştırması, Adana'daki Üner Tan Sendromlu aileyi hasta eden geni tayin etmek oldu.
20 YILDIR DESTEK VERİYOR
TÜBİTAK'ın dün açıkladığı Türkiye'deki bilim alanındaki en prestijli ödüllerden birine değer bulunan Prof. Özçelik, TÜBİTAK'ın araştırmalarına 20 yıldır aralıksız destek verdiğini, bu sefer de bu çalışmaları ödüllendirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
HAYALİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN
Bilim adamı olmak isteyen gençlere önerilerini ise Özçelik, şöyle sıraladı: Bir kere kalplerinin sesini dinlemelerini öneririm. Neyi seviyorlarsa o hayalin peşinden koşsunlar. Eğer başarılı olurlarsa yaptıkları alanda, diğer şeyler geliyor. Doğru bildikleri yolda dosdoğru gitsinler. Benim hocam da bana böyle söylemişti. Ben de onlara bunu tavsiye ediyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)