adscode

‘Adaya özel kitapçık uygulamasından vazgeçilmeli’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, YGS'de uygulanan 'Her adaya ayrı kitapçık' uygulamasının suiistimale çok açık olduğunu belirtti. Halıcı, "Bu uygulamadan derhal vazgeçmeli ve daha önce olduğu…

‘Adaya özel kitapçık uygulamasından vazgeçilmeli’
Özel Eğitim

Emrehan Halıcı, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

YGS soru kitapçığının basına dağıtılmasının ardından ortaya çıkan şifreleme iddialarının tesadüfle açıklanamayacak kadar net ve açık olduğunu belirten Halıcı, "Biz de başından beri bu sistemde hatalar olduğunu ve iyi niyetli hataların yanı sıra kötü niyetli hataların da olabileceğini yani suistimallerin olabileceğini çok net biçimde ortaya koyduk" diye konuştu.

Talihsiz açıklama

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yaptığı 'Bundan sonra basına kitapçık dağıtılmayacak' açıklamasının çok talihsiz olduğunu dile getiren Halıcı, ÖSYM'nin sınavla ilgili bütün bilgileri hem basınla hem kamuoyuyla paylaşması gerektiğini vurguladı.

Halıcı, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken "Bu kuşkular sınavın iptalini gerektiriyor mu?" sorusu üzerine ise Halıcı, şöyle konuştu: "Bunu kamuoyunun vicdanına bırakmak istiyoruz. Bu sınava öğrencilerimiz, çocuklarımız hazırlanıyor önemli bir aşama geçirerek. Burada hakkı yenen çocuklarımız da söz konusu. Bu sınavın iptali iyi bilen, hak eden insanlar açısından üzücü bir tablo ortaya çıkartacaktır. Ama bir yandan baktığınızda da geride çok önemli sayıda gencimiz de bu sınavdan endişe duyuyor.Konu zaten yargıya intikal etmiş durumda. Yargının ne karar alacağını saygılı bir biçimde bekliyoruz."

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)