adscode

Anadilde Eğitim İçin 30 Bin Dilekçe Verdiler

ANADİLDE eğitim için toplanan 30 bin dilekçe bir grup BDP’li tarafından Cağaloğlu’nda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Anadilde Eğitim İçin 30 Bin Dilekçe Verdiler
Haberler

 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne saat 11.00 sıralarında içinde dilekçeler bulunan kolilerle gelen BDP’li (Barış ve Demokrasi Partisi) grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan BDP İstanbul İl Eş Başkanlarından Emrullah Bingöl, şunları söyledi: 

"Bir etkinlikler dizisi sonrasında yaklaşık 30 bin dilekçe şu anda burada hazır bulunmaktadır. Önemli bir talep. Ana dil eğitimi Kürtler açısından önümüzdeki sürecin onurlu bir barışa çevrilebilmesi için önemli bir taleptir. Anadil temel bir haktır. Hiçbir şekilde üzerinde müzakere edilecek, tartışılacak bir talep değildir. Biz bugün bu dilekçeleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunarken bu vesileyle tekrar ediyoruz. Anadil önündeki bütün engeller kaldırılmalı. Böyle olmalı ki Kürtler içinde bulunduğumuz demokratik çözüm süreci çerçevesi içerisinde bir güvenle yaklaşmış olsunlar. Aksi taktirde Kürtler bu sürecin devamı konusunda ciddi kaygılarla karşı, karşıya kalmış olacaktır. Bu yöndeki talepleri, vatandaşlarımızın verdiği dilekçeleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunacağız."

Basın açıklamasının ardından katılımcılar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girerek dilekçeleri teslim ettiler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)