adscode

Annenin Nakışları Okul Olacak

Down sendromlu oğlu ve diyaliz hastası eşini kaybettikten sonra, ‘nakış’ ile yeniden yaşama tutunan 64 yaşındaki Sevim Muratlı, en büyük amacının, kazandıklarıyla oğlu adına bir okul yaptırmak olduğunu…

Annenin Nakışları Okul Olacak
Haberler

Türk Hava Yolları’ndan emekli 64 yaşındaki Sevim Muratlı, 1999’da henüz 14 yaşındaki down sendromlu oğlunu kaybetti. Oğlunun ölümünden birkaç yıl sonra diyalize giren eşini de kaybeden Sevim Muratlı, en zor zamanlarında, ‘nakış’ ile yeniden yaşama tutundu.
Yaşadığı bütün sıkıntıları, büyük emek ve sabır isteyen eski Türk işleme ve nakışlarıyla aştığını anlatan Sevim Muratlı, “Bütün bu olanlar aklımı başımdan alacaktı. Oturup kendi kendimi bitireceğime, yaşama dört elle sarılıp onlar için yaşamaya karar verdim” dedi. Milli Kütüphane Sergi Salonu’nda yaptığı ve köy köy topladığı ürünleri, “Damat ve Gelin Çeyizi” adı ile sergileyen Muratlı yaşadıklarını şöyle anlattı:
BİR SÜRE SAKİNLEŞTİRİCİ ALDI
“Hayatımı, neşemi, sevinçlerimi, umutlarımı her şeyimi Bursa’daki vahim kaza sonucu kaybettim. Bu zorlu süreci yaşarken eşim Korgeneral Hasan Muratlı’yı da kaybedince tam anlamıyla beni hayattan kopardı. Doktorlar bana sürekli sakinleştirici yazıp eve yolluyordu. Ya hayatımı bu ilaçlarla geçirip yok olup gidecektim ya da bir meşgale bulup hayatıma anlam katacaktım.

OĞLUNUN ADINA OKUL YAPTIRACAK
En büyük amacının, kazandıklarıyla kaybettiği oğlu adına bir okul yaptırmak olduğunu anlatan Sevim Muratlı, şunları söyledi:“Yıllardır acılarımla, üzüntülerimle yoğrulmuş bu nakışlarımı ve bütün varlığımı satıp, oğlumun adına bir okul yaptıracağım. Bu okulda istediğim tek şey down sendromlular ve normal öğrencilerin bir arada eğitim gördüğü kaynaştırmalı eğitim sisteminin olması.
hürriyet haberin devamı için tıklayın

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)