adscode

AÖF İngilizce Öğretmenliği Öğrencilerinin Bitmeyen Çilesi

"Bize Sahip Çıkın!"

AÖF İngilizce Öğretmenliği Öğrencilerinin Bitmeyen Çilesi
Özel Eğitim

  

 

     Ben anadolu üniversitesi açık ögretim fakültesi ingilizce öğretmenligi 4. sınıf öğrencisiyim. açık öğretim ama öyle düşük puanlarla gçrmedik bu bölüme. ama ben her gün bu fakülteye girdiğim güne lanet ediyorum. her dönem 1 liraya yakın bir harc ödüyoruz. gecme notumuz 70 yani 69 olursa herhangi bi ders ortalaması ff le kalıyoruz o dersten. bu sene kredili sisteme geçiş yapıldı. ve ben gecen yıldan alttan 1 dersim oldugu icin (bunu ben gecen yıl bilmiyordum daha yeni öğreniyorum. gecen yıl böyle bi uygulama yoktu) okulum sadece 1 ders yüzünden 1 yıl uzuyo. en fazla 40 kredilik ders secebiliyorum. kaldığım bi dersi daha sectigimde kredi 53 e yukseliyor böyle bişey de otomatikmen sistem kabul etmiyor. yani gecmiş olduğumuz yıl olan 3. sınıfa eklenen dersleri 4. sınıf olarak almak zorundayız. bu dersleri aldığımızda otomatik olarak krediyi aşıyoruz.   böyle bişe nerde görülmüş bilmiyorum benim gibi mağdur bi çok öğrenci var dilekçe göndersiğimizde ya da okulu aradığımızda sadece yapacak bişe yok her sistem değişiminde birilri mağdur olur bu kez mağdurlar sizsiniz cevabını alıyoruz. insan bu kadar değersiz olamaz. biz kaç yıldır emek veriyoruz. fazladan harc parası alacagız diye bu kadar insanın hakkına girmeleri cok zoruma gidiyor. 

 

Bu kredili sistemin an güzel sürprizi ise yıllardır var olan bütünleme sınavının kaldırılması yerine hic bişeyin getirilmemesi. madem bütünleme yok o zaman yaz okulu olsun. yok canım biz kimiz ki. bütünlemedn gecersek kim gitmediği okula milyarlar yatırıp Anadolu üniversitesini zengin edecek? bu kazanılmış verilmiş bir haktır tekrar elimizden alınması kanunlara aykırı degil midir ?

 

     Dahası da var. biz 1 ay önce ilk vizelere girdik ve ocak 21- 22 de finallerimiz olacak. yani biz bi kac gün sonra finallere girecegiz ama hala vize notlarımızı bilmiyoruz cünki acıklamaya tenezzül bile etmiyorlar. bi başka konu ise bize 4. sınıf kitaplarını vizelere 1 hafta kala gönderdiler. ve bana 9 tane dersin hepsinden 1 haftada 70 üstü alacak kadar çalış diyorlar. hangi birini anlatayım bilmiyorum. üniversite okuyorum ama hergün bi kere daha ölüyorum. stresten herkesin psikolojisi bozulmuş durumda. lütfen sayfanızda bu konuya değinip bize bir yol gösterirmisiniz.

*****

 

 

Bize Sahip Çıkın!

 

 

           Öncelikle Anadolu üniversitesi Açıköğretim fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisi olduğumu belirteyim. Bölümümüzde yaşanan onlarca sıkıntıya katlanarak 4. sınıfa kadar gelmeyi başarabilmiş bir öğrenci olarak burada sizden yardım istemekteyim (daha doğrusu benim gibi olan yüzden fazla arkadaşım adına dersem daha doğru olur.)

 

         Bu yıl bölümümüzde kredili sisteme geçildi. Normal şartlarda bu sistem öğrencilerin yararına gibi görünse de aslında hiçte öyle değil. En basitinden 70 geçme notumuz harf notu ile cc gösterilirken 69,4 ff olarak ifade edilmektedir. Bu uygulama Türkiye'nin hiç bir üniversitesinde bu şekilde uygulanmamıştır.Bu çok büyük bir haksılzlıktır.

 

Bizim asıl sorunumuz ise, 2011/12 eğitim yılı başında açıklanan bu sistemde 3. sınıftan 4. sınıfa geçerken alttan 1 ders bırakarak geçen bir öğrencinin dahi mezun olamamasıdır.(bunun sebebi, şu an 4. sınıfta olan ve alttan hiç bir dersi olmayan öğrenciye 43 kredilik ders verilmesidir. Böylelikle alttan bir dersi olan bir öğrenci 45 kredi sınırını geçip mezun olamamaktadır.)

 

        Geçen yıllarda 4. sınıfta olup da alttan 2 dersi olmasına rağmen, tüm dersleri alıp başarılı olan ve mezun olan arkadaşlarımız vardır. İşin ilginç tarafı ise önümüzdeki eğitim öğretim yılı içinde yani 2012-13 senesinde 3. sınıftan 3 ders bırakarak 4. sınıf olan bir öğrenci mezun oalbilecektir. Bu durumdan sadece 2011/12 yılı 4. sınıf öğrencileri mağdur duruma getirilmiştir.

    

        Konuyla ilgili Anadolu üniversite Açıköğretim Dekanlığı başta olmak üzere Başbakanlığa dahi dilekçe yazdık ancak sonuç hep olumsuz oldu. Yapılan bu haksızlığı bir türlü hazmedemekteyiz. Hayatımızdan bir yılın öylece çalınıp gitmesine izin verecek değiliz. Sizden tek ricam bu güne kadar bu tip konularda göstermiş olduğunuz duyarlılığı şimdi tekrar göstermeniz.  Bizlere yardımcı olacak mısınız? Bu konuyu sizi aracılığınızla medyaya taşıyıp hakkımızı bir de bu şekilde aramak istiyoruz.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)