adscode

Arınç:'Dershanecilikten vazgeçilmesi mümkün değil'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dershanecilikten vazgeçilmesinin dışarıdan bakıldığında doğru gözükse bile bugünkü yöntemlerle mümkün olmadığını, tüm amaçlarının dersanelerin daha…

Arınç:'Dershanecilikten vazgeçilmesi mümkün değil'
Özel Eğitim

Bursa Hürriyet Mahallesi'ndeki Sınav Dershanesi'nin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dershanecilik sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, dersanelerin öğrencilerin okullarda aldıkları eğitimin yanı sıra daha pratik, zihin açıcı eğitim verme işlevinin olduğunu belirtti.

Dershanecilikten vazgeçilme konusunun zaman zaman gündeme getirildiğini hatırlatan Arınç, "Bu işe son verilmesi, buralardaki eğitimin tamamının öğretim kurumlarına devredilmesi dillendirilmektedir. Bu fikir dışarıdan çıplak gözle bakıldığında olsa bile bugünkü yöntemlerle bunu tamamen sıfırlamak mümkün değildir.

Dolayısıyla dersanelerin çok daha verimli, başarılı olması için önemli adımlar atmamız gerekiyor. Bu hayatın da Türkiye'nin de eğitimimizin de bir parçasıdır" diye konuştu.

Milli eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan Arınç, "Milli Eğitim Bakanlığı'mızın büyük bir çalışma içinde olduğunu söyleyebilirim. Kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitimin Türkiye için kendi şartlarında daha ideal bir noktaya getirileceğini buradan söylemek istiyorum.

Bir taraftan da YÖK çok önemli bir karar alarak tüm öğrencilerin başarı kazandıkları takdirde eşit olarak tercihte bulunabilecekleri noktasında karar alması hepimizi sevindirmiştir.

Katsayı uygulamasının bütün öğrenciler için eşit uygulanması çok hayırlı bir hizmet olmuştur" dedi.

Konuşmalarının ardından Arnıç, Sınav Dershanesi'nin Hürriyet şubesinin açılışını gerçekleştirdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)