adscode

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Diploma Yakıp Güvercin Uçurdu

Atanması yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi bir grup öğretmen adayı Eminönü Yeni Camii önünde protesto gösterisi yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i protesto eden grup, diplomalarını yakıp güvercin…

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Diploma Yakıp Güvercin Uçurdu
Özel Eğitim

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi yaklaşık 100 öğretmen adayı güvenceli iş, koşulsuz atama, nitelikli eğitim ve Milli Eğitim Bakanı'nın "Güvercin" benzetmesini protesto için saat 13.00'te Eminönü'ndeki Yeni Camii önünde toplandı.

Katılımcılar, "Şubatta 30 bin atama istiyoruz" yazılı bir pankart ve "Ücretmen değil Öğretmen", "Öğretmenler işsiz okullar öğretmensiz", "Bekle beni anne beraber atanırız", "Sadaka değil atama istiyoruz" yazılı dövizler açtı.

Ayrıcı eylemciler, hep bir ağızdan "Ücretli köle olmayacağız", şeklinde slogan attı. Grup adına konuşma yapan Ataması Yapılmayan Öğretmen Platformu üyesi Duygu Özgümüş, ‘Biz koşulsuz atamanın yapılması için mücadele veriyoruz. Yıllardır öğretmenler adeta yarış atı gibi birbirleriyle yarıştırılıyor.

Bizleri ücretli köle olmayı dayatan bu hükümeti protesto ediyoruz’ şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından öğretmenler yanlarında getirdikleri diplomalarını yakarak atanmamalarını protesto etti.

Protestocular daha sonra da kendilerini "Yem bekleyen güvercinler" diye tanımladıklarını öne sürdükleri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ’i protesto etmek için güvercin uçurdu. (dha)

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)