adscode

Bahçeşehirli öğrenciler en başarılı sosyal girişimci ödülünü aldı!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Uluslararası Gençlik Vakfı, Sylvan/Laureate Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen “Bilgi Genç Sosyal Girişimci…

Bahçeşehirli öğrenciler en başarılı sosyal girişimci ödülünü aldı!
Özel Eğitim

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ceren Öztulca “Eko-Yunus”, Hukuk Fakültesi öğrencisi Yunus Beçit “Fikir Toplama Kampı” ve İletişim Fakültesi öğrencisi Burak Özcan “Bi’soluk Kafe” projesiyle genç sosyal girişimci ödülü almaya hak kazanan isimler oldu.

‘Eko – Yunus’ ile denizler daha temiz

Ceren Öztulca tarafından geliştirilen proje, otonom bir robot tarafından denizdeki atıkların tespit edilmesi ve toplanmasını sağlıyor. Kontrol merkezi tarafından belirlenen koordinatlarla ya da manuel olarak kontrol edilen Eko – Yunus, metal ve metal olmayan katılar ile sıvı atıkların toplanmasında kullanılıyor. Ayrıca atık bırakmaları durumunda kontrol merkezine ve Kıyı Emniyeti’ne haber vermek için petrol tankerlerinin peşinden gidiyor. Üzerindeki alıcılar sayesinde mobil bir laboratuvar gibi çalışan Eko – Yunus tuzluluk, karbondioksit, iletkenlik ve dalga analizi gibi ölçümleri de gerçekleştirebiliyor.   



 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)