adscode

Beşiktaş Koleji üstün yeteneklileri eğitecek!

2007 yılından itibaren Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları çatısı altındaki BJK Koleji, Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliği yaparak, ‘Mükemmellik Eğitimi’ programını başlatıyor...

Beşiktaş Koleji üstün yeteneklileri eğitecek!
Özel Eğitim

 

BJK Koleji’nde 2011-2012 öğretim yılından itibaren 2,3,4,5 ve 6. sınıflara “Mükemmellik Eğitimi” programı uygulanacak. “Mükemmellik Eğitimi” üstün zekalı ve özel yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, değerlendirilmesi ve özel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacını taşıyor.

 

‘Mükemmellik Eğitimi’ programının basın toplantısı 16 Mayıs 2010 tarihinde; Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı ve TÖDER (Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği) Başkanı Sayın Enver Yücel, BJK Koleji Kurucu Temsilcisi  Begüm Yücel, Cambridge Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Araştırmacısı Özgür Bolat ve BJK Koleji Okul Müdürü Naime Demirbaş’ın katılımları ile BJK Koleji’nin Ekolojik Ev’inde gerçekleştirildi.

 

ENVER YÜCEL: “MÜKEMMELLİK PROGRAMI İLE EĞİTİMDE EZBERİ BOZUYORUZ. ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRİYORUZ…”

 

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı ve TÖDER (Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği) Başkanı Sayın Enver Yücel, “Mükemmellik Programını” başlatarak eğitimdeki ezberi bozduklarını, eski köye yeni adet getirdiklerini belirterek,  “Dünyadaki çocukların yüzde 2,5’u üstün zekalıdır. Türkiye’de de 40 bin üstün zekalı çocuğumuz var. Üstün zekalı ve yetenekli bireylerle ilgili yapılan tüm çalışmalar ışığı altında Cumhuriyetimiz’in 100. Kuruluş yılı olan 2023 yılında fen, teknoloji, güzel sanatlar, spor, edebiyat vb. alanlarda dünya çapında başarılara imza atacak bilim insanlarının yetiştirilmesi, bu politikaların hedefi olarak ortaya konmuştur. Bu hedef doğrultusunda üstün zekalı ve özel yetenekli çocukları keşfedecek, eğitecek bir üstün zeka eğitiminin ülkemizde programlanması için gerekli çalışmalar başlamıştır. Bizler yıllardır bu çalışmaların içindeyiz. Üstün zekalı ve yetenekli çocuklara odaklanarak onlara özel eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak bir eğitim sunan “Mükemmellik Eğitimi” projesi, Türkiye’deki üstün zeka ve yetenek eğitimine ivme kazandıracaktır. Bu program, ülkemizin herhangi bir yerinde keşfedilmeyi bekleyen geleceğin liderlerine ulaşmamızı sağlayacaktır” diye konuştu.  

 

ÖZGÜR BOLAT: MÜKEMMELLİK EĞİTİMİ, BJK KOLEJİ’NDEN BAŞLAYIP, TÜRKİYE’YE YAYILACAKTIR…

 

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Özgür Bolat   ise “Mükemmellik Eğitimi”nin  uzun yıllardır üzerinde çalıştıkları ve programladıkları bir üstün zeka eğitimi projesi olduğunu belirterek, “Üstün zekalı öğrencilerin keşfedilmesi, değerlendirilmesi ve özel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yola çıkan “Mükemmellik Eğitimi”, özgün modeliyle eğitim sistemine bir yenilik getirmeyi hedefliyor. Türkiye’de, üstün zekalı öğrencilere yönelik uygulamalar bu çocuklara özel okul açmak ve onları akranlarından ayırarak eğitim vermek yönündedir. Bilim Sanat merkezlerinde yapılan okul sonrası programlar da yine sadece üstün çocuklara kapılarını açmaktadır. Oysa üstün çocukların akranlarıyla eğitim almaya, sınıf içinde zenginleştirilmiş müfredata ve okul sonrası ileri seviye çalışmalara, ilgi alanlarına dönük derinlemesine çalışmalarıyla uzmanlaşmaya ihtiyaçları vardır. Bu gerçekten yola çıkarak “Mükemmellik Eğitimi” üstün çocukların özel eğitim ihtiyaçlarını kendi okullarında, akranlarıyla birlikte eğitim alırken karşılamaları için gerekli altyapıyı hazırlıyor. Okulun içinde “Mükemmellik Eğitimi” birimi kurarak hedef öğrenci kitlesini belirliyor, üstün zekalı davranış modeline odaklanarak oluşturduğumuz öğrenci eğitim programını okulun müfredatına modifiye ediyoruz. Nüfusun %10’unun üstün ve parlak zekalı olduğu göz önüne alınırsa okuldaki mevcudun %10’luk bir kısmına yönelik bu eğitim modeli sadece onlara değil, okulun bütün öğrenme ortamına olumlu bir katkı sağlayacak, eğitim sistemini iyileştirme konusunda da fark yaratacaktır. “Mükemmellik Eğitimi”, BJK Koleji’nde gerçekleştirdiği özgün modelini diğer seçkin okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarına yayarak Türkiye’deki üstün zekalılar eğitimine bir çözüm sunmayı hedeflemektedir”  dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)