adscode

Bilim Merkezi Yaz Bilim Okulu Başlıyor

Bilim Merkezi’nde 7-13 yaş arası çocuklara yönelik olarak düzenlenen Yaz Bilim Okulu programı, bu sene 18 Haziran – 31 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Haftalık ya da iki haftalık olarak…

Bilim Merkezi Yaz Bilim Okulu Başlıyor
Özel Eğitim
Hazırlanan program dahilinde eğitmenler tarafından Bilim&Drama, Nanoteknoloji, Uzay, Enerji, Kimya, Bilim-İllüzyon, Elektrik, Denizlerde Yaşam, Doğa, Biyoloji, Ekoloji, Tarih, Origami, Kil, Uzay, Karikatür, Dinozor ve Fosil, Küresel Isınma gibi pek çok atölye düzenlenmektedir. Ayrıca Acıbadem Fulya Hastanesi’nin desteğiyle Sağlık Atölyesi; Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri ile de İlkyardım Atölyesi düzenlenmektedir. Bunların yanı sıra atölye çalışmalarını desteklemeye yönelik Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Atatürk Arboretumu, Rahmi Koç Müzesi Keşif Küresi gibi pek çok gezi de zengin program içeriğinde yer almaktadır. Atölye saatleri arasında da Deprem&Yangın Afete Hazırlık Eğitimi, Belgesel ve Film Gösterimleri, Deney Gösterileri, Zeka Oyunları, Tiyatro Gösterileri gibi etkinliklere yer verilmektedir.
Öğrencilerin birçok farklı alanda etkinlik gösterebilmesine olanak sağlayan Bilim Okulu eğitimi sonrasında, öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmeye yardımcı olabilmek adına anne-babalar, çocuklarının ilgi ve beceri durumu ile ilgili bilgilendirilmektedir.
Bilim Okulu, Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı tarafından 2004 senesinden beri yaz tatili ve sömestr dönemlerinde düzenlenmektedir. Katılımcı öğrencilere bilimi, sanatsal aktiviteler aracılığıyla sevdirmek ve bilimsel düşünceyi aşılamak amaçlanmaktadır. Öğrenciler, sunulan farklı atölye seçeneklerinden kendilerinin ilgi ve becerilerine yönelik olanları keşfedebilmekte ve bilimin eğlenceli yüzünü tanıma şansı elde edebilmektedirler. Öğrenciler, birçok bilim dalı hakkında bilgilenmekle birlikte, bilimsel gelişmeleri takip etmeleri için teşvik de edilmektedirler.
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)