adscode

Eğitim Sendikalarından 'Seçmeli Kürtçe' Dersi Yorumu

Talim Terbiye Kurulu'nun, seçmeli derslere Kürtçenin de ekleneceği kararını yorumlayan Eğitim Sen, dersin "seçmeli" olarak kalmamasını, herkese anadilde eğitim hakkının verilmesini isterken, Türk Eğitim-Sen,…

Eğitim Sendikalarından 'Seçmeli Kürtçe' Dersi Yorumu
Özel Eğitim
Talim Terbiye Kurulu'nun tüm seçmeli derslerin program ve müfredatlarına dair çalışmayı, bu ay sonuna kadar bitirmesi, Kürtçenin 5. sınıftan itibaren seçmeli ders olması bekleniyor. Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Kürtçe'nin 5. sınıftan itibaren seçmeli ders olacağına ilişkin ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, sendika olarak, öteden beri bilimsel ve anadilde eğitimi savunduklarını söyledi. Herkesin kendi dilini, kültürünü öğrenmeye hakkı olduğunu belirten Bozgeyik, "Dersin, seçmeli olarak kalmaması gerekiyor. Herkesin anadilde eğitim talepleri karşılanmalıdır. Dünyanın birçok ülkesinde hiçbir dil, seçmeli olarak okutulmuyor, eğitim dili olarak okutuluyor. Resmi dilin Türkçe olması gerektiğini savunuyoruz. Onun dışındaki dillerin de eğitim dili olmasını istiyoruz" dedi.
"SON DERECE YANLIŞ BİR KARAR"
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, kararı son derece yanlış bulduğunu dile getirdi. Kürtçenin seçmeli ders olmasının, Türkiye'yi bölünmeye götüreceğini öne süren Koncuk, "Seçmeli ders, talepleri azaltmayacak; PKK'yı şımartacaktır. Kararı verenler, bunun tarihi sorumluluğu altında kalacaktır" diye konuştu.
"KÜRTÇE'YE ALERJİ DUYMAK MİLLİ BİRLİĞE DİNAMİT KOYMAKTIR"
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer ise, "Kürtçeye alerji duymanın, milli birliğe dinamit koymak" anlamına geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Demokratik hak ve bireysel özgürlüklerin tam olarak kullanılamaması bölücü terör örgütüne propaganda ve hareket alanı oluşturmuştur. Kürtçe okullarda seçmeli ders olarak okutulursa ve bunu seçimlik ders olarak bazı insanlarımız seçerse kıyamet kopacağını düşünenler kendi önyargılarını yıkmalıdırlar. Ülkemizin resmi dili Türkçedir ve eğitim dili de Türkçe olarak herkes tarafından benimsenmiştir. Bu durum nasıl yadırganmıyor ve genel kabul görüyorsa, Kürtçenin seçimlik ders olarak yer alması da yadırganmamalıdır."
ANKA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)