adscode

Bir Kız Çocuğunu Eğitin, Dünyayı Değiştirin…

Birleşmiş Milletler, 2011 yılında Türkiye, Peru ve Kanada’nın girişimiyle 11 Ekim tarihini "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan etti. İlki bu yıl 11 Ekim Perşembe günü kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü…

Bir Kız Çocuğunu Eğitin, Dünyayı Değiştirin…
Özel Eğitim

Günümüzde hala dünyanın dört bir yanında milyonlarca kız çocuğu okula gitme şansına sahip olamıyor. Hem bireylerin, hem de toplumların daha iyi bir geleceğe kavuşması için eğitim büyük önem taşıyor. Eğitimin kız çocuklarının da en az erkek çocukları kadar temel hakkı olmasına ve kızların eğitiminin toplumların gelişimi için büyük önem taşımasına rağmen, günümüzde dünyanın dört bir yanında farklı nedenlerle birçok kızın ve kadının temel eğitim alması engelleniyor. Dünya çapında bugün okula kaydı yapılmamış 77,6 milyon kız çocuğu bulunuyor.

Oysa yapılan araştırmalar, bir kız çocuğu eğitildiğinde, sadece 1 tek nesilde yoksulluk döngülerinin kırılabildiğini ortaya koyuyor. Örneğin yüzde 10 daha fazla kız çocuk okula gittiğinde, bir ülkenin gayrisafi yurt içi hasılası ortalama yüzde 3 oranında artış gösteriyor. Ayrıca eğitimli annelerden doğan çocukların 5 yaşından daha uzun yaşama ihtimalinin, diğerlerine oranla iki kat daha fazla olduğu belirtiliyor.

Eğitime desteği her zaman sosyal sorumluluk çalışmalarının ilk sırasına koyan Intel, bu konuda birşeyler yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Intel ve kızların gelişimi için dünya çapında kişi ve kurumların teşvik etmek amacıyla kurulan 10x10act.org adlı uluslararası girişim, dünyanın ilk “Dünya Kız Çocukları Günü”nde kız çocuklarının eğitiminin önemine dikkat çekmek için bir infografik yayınladı. Ekteki infografik kız çocuklarının eğitimi konusunda mevcut durumla ilgili bilgi vermeyi ve bir kızı eğitmenin toplumu nasıl katlanarak etkilediğini ve ne kadar büyük sonuçlar doğurduğunu da ortaya koymayı hedefliyor.

Intel, teknoloji erişimi, burs olanakları ve öğrenme programları aracılığıyla kızların ve kadınların daha kaliteli eğitim almalarını sağlamayı hedefliyor. Intel’in programları, kadınların kendilerini geliştirmek için gereksinim duydukları bilgiye kolay erişim sunuyor. Bu yolla kendilerine güveni artan kişiler, sahip oldukları fikirleri geliştirme ve hayatlarını değiştirme olanağı elde ediyor. 10x10’a ilave olarak Intel’in diğer etkin programları, Intel Öğretmen, Intel Öğrenci, Skoool web sitesi, Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Şenliği (ISEF), Intel Yükseköğretim Programı Intel Yavaş Adımlar, Intel Bilgisayar Kulübü Ağı, Değişim Yaratan Ashoka, Ashoka Arkadaşları, Yarı Gökyüzü Hareketi, İyilik Şifresi ve Eşit Gelecekler Ortaklığı gibi başlıklarla hizmet veriyor. 

Ayrıntılı bilgi için http://10x10act.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

www.egitimajansi.com 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)