adscode

Dershane Sahiplerine Özel Okul İçin Arsa ve Vergi Muafiyeti Geliyor

Hükümet 2014 yılına kadar dershanelerin yüzde 70'ini özel okula dönüştürmeyi planlıyor. Bu kapsamda devlet okullarının eğitim kalitesi arttırılırken dershane sahiplerini de okul açmaları için teşvik edilecek.…

Dershane Sahiplerine Özel Okul İçin Arsa ve Vergi Muafiyeti Geliyor
Özel Eğitim

Başbakan tarafından dershanelerin kapatılacağının ifade edilmesi üzerine bir çalışma başlatıldı ve çalışmada sona gelindi.

dershanelerin kapatılmasını isteyen hükümet dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi için arsa ve vergi muafiyeti gibi teşvikler verecek.

MEB Strateji geliştirme Başkanlığının koordine ettiği MEB 2010-2014 Strateji Planı'nın "Özel Öğretim" başlıklı bölümünde 2014 yılına kadar dershanelerin yüzde 70'inin dershanelere dönüştürülmesi hedef olarak belirlenmiş. Hedefi tutturmak isteyen MEB dershanelerin özel okula dönüştürülmesi için yapılacak teşviklere de yer vermiş.

Dershane Sahiplerine "Özel Okul" Teşvik'i Geliyor

Stratejik Planda dersane sahiplerine verilecek teşvikler arasında arsa tahsisi, vergi muafiyeti yer alırken, çocukları hem devlet okuluna hem de dersaneye giden velilerin çocuklarını özel okullara göndermeleri için teşvik edilmesi de öngörüldü.
egitimekranı





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)