adscode

Cağaloğlu'nda 'Eğitim Tarihi' Kül Oldu

1800'lü yılların sonunda inşa edilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası alev alev yandı. Binada 'yangından koruma sistemi' yoktu.

Cağaloğlu'nda 'Eğitim Tarihi' Kül Oldu
Haberler





Kapalıçarşı’nın güvenlik bölümünde önceki gün çıkan yangının ardından dün sabah yine aynı bölgeden dumanlar yükseldi. Bu kez yanan yer, gelecek yıl ‘Eğitim Müzesi’ olması planlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cağaloğlu’ndaki binasıydı. Dün sabah saat 06.00’da başlayan yangın, binanın içinin ahşap olması nedeniyle hızla yayıldı. Yangın bir buçuk saatte kontrol altına alınabildi. Tarihi binanın büyük bölümü hasar gördü. Olay yerine gelerek görevlilerden bilgi alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, binada çok ciddi hasar olduğunu, yangının büyük ihtimal elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Mutlu, “Çatı, elektrik tesisatı, yangın onarımıyla ilgili bütün imkânları şu anki uygulamalarımızda gündeme getiriyoruz. Binanın rölöveleri var. Aslına uygun yeni baştan mutlaka yapılacaktır” dedi. Mutlu, “Kundaklamaya dair bilgi var mı?” sorusuna ise “Aklınıza bile getirmeyin” yanıtını verdi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir binanın dışının taş, içinin ahşap olduğunu belirterek, “Binalar adeta bir sobaya dönüşüyor” diye konuştu. 
Arşiv kurtuldu İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise “Tarihi bir bina. Ciğerlerimiz yanıyor. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Arşivimiz Zeytinburnu’ndaki binadaydı. Binanın kendini yangından koruma ve savunma anlamında yeni teknolojik donanımı yoktu. Kamu binalarında bu teknoloji olamıyor. Yanan A Blok dışında B, C ve D blokları da olan müdürlük diğer binalarda çalışmaya devam edecek” diye konuştu. 

radikal - haberin devamını okumak için tıklayın





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)