adscode

CHP'den Çarpıcı Eğitim Raporu

Cumhuriyet Halk Partisi Bilim Yönetim ve Kültür Platformu, "eğitim sistemine" ilişkin rapor hazırladı. Raporda, Hükümetin, "öğretmenlik mesleğinin değer ve önemini her geçen gün düşürdüğü savunuldu..

CHP'den Çarpıcı Eğitim Raporu
Özel Eğitim

Öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara, atamalara, fiziksel koşulların yetersizliğine, kalabalık sınıflara ve güvenlik sorunlarına dikkat çekildi... CHP Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nca hazırlanan “Politika Notları"nda bu kez eğitim sistemi ve öğretmenlerin sorunları ele alındı.
"Bir gün değil yaşam boyu öğrenen, yenilenen öğretmen" başlığıyla kamuoyuna açıklanan raporda şöyle denildi:“AKP Hükümeti, eğitim sistemini daha nitelikli ve parasız yapma iddialarıyla yola çıkmıştır. Ama plansız ve savruk uygulamalar sonucu eğitimi bir ideolojik saldırı aracına ve partizanca kullanılan bir rant alanına dönüştürmüştür. Milli Eğitim Bakanlığı, sözde değişim ve yenileşme amacıyla aldığı kararlarda öğretmenlerin bilgi ve deneyimlerine başvurma gereğini dahi duymamıştır."
Eğitim yatırımlarının yetersiz olduğu da belirtilen CHP raporunda , derslik başına düşen öğrenci sayısının çoğu bölgede OECD ortalamasının iki katı olduğuna işaret edildi.
Rapora göre; Öğretmenler, ciddi ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya.. Ücretler, OECD ortalamalarının çok altında ve yoksulluk sınırına yakın düzeyde... Düşürülen göstergeler nedeniyle azalan emekli maaşları, öğretmenlerin yaşamlarını idame ettirmelerine yetmiyor.. 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in “Öğretmenler 3 ay tatil yapıyorlar” sözlerinin de eleştirildiği raporda, "Öğretmenlerimiz zorunlu çalışma saatleri olarak OECD ülkeleri ortalamasının üzerinde çalışmaktadır. Bu ortalama OECD ülkelerinde 1.663 saat iken, Türkiye’de 1.808 saattir" bilgisine yer verildi.
Raporda atamalara da dikkat çekildi. 126 bin 137 öğretmen açığının bulunduğu, 360 bin öğretmenin de atama beklediği belirtilen CHP raporunda “yakında atama bekleyen ama ataması yapılmayan öğretmen sayısı 500 binlere çıkacaktır" denildi. 
KanalB





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)