adscode

CHP’li Dibek Başbakan’a ilköğretimde türbanı sordu?

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması için Meclis’e verdiği soru önergesinde ilköğretimde türban hakkındaki açıklamalarını sordu...

CHP’li Dibek Başbakan’a ilköğretimde türbanı sordu?
Özel Eğitim

 

İşte o soru önergesi;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla dilerim.

 

 

                                                                                                           Av. Turgut DİBEK

                                                                                                      Kırklareli Milletvekili

                                                                                                   Adalet Komisyonu Üyesi

 

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün eşi Sayın Hayrünnisa Gül “İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu konuda karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir” açıklamasında bulunmuştur.

Sayın Hayrünnisa Gül’ün açıklamaları sorulan Başbakan, “Bütün bu sorunlarla ilgili seçim sonrasını ve yeni anayasayı çok önemsiyorum. Yeni anayasayla birlikte sorunların çözüme kavuşacağını düşünüyorum, Ben özgürlüklerin tanımı noktasında bireysel açıklama yapma noktasında da değilim. Çünkü özgürlüklere olan inancım çok farklı. Bu süreç milletvekili seçimlerinden sonra yeni anayasayı hazırlayacağız ve isteriz ki bunu en geniş mutabakatla çıkaralım. Ondan sonra zaten bu tür açıklamalara yer kalmayacaktır” demiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı "Aile çocuğu baskı altına alıp öğrenim özgürlüğünü engelliyorsa devlet o çocuğu alır ve öğrenim görmesini sağlar" açıklamasını yapmıştır. Sayın Üskül’ün açıklaması sorulan Sayın Erdoğan, "O'nun ağzından duymadan bir şey söyleyemem" demiştir.

            Buna göre,

1-         Türkiye’nin başbakanı laikliğe açıkça aykırı bir konuda “İlkokula türbanla girilmez” açıklamasını neden yapamamaktadır?

2-         Başbakanın, Anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddelerine aykırı bir durum ile ilgili olarak, yeni anayasayı işaret etmesi ne anlama gelmektedir?

3-         Başbakan ilkokula türbanla girilmesini mi istemektedir?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)