adscode

CHP'li Vekilden Başbakan'a Soru Önergesi

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a soru önergesi hazırladı.

CHP'li Vekilden Başbakan'a Soru Önergesi
Haberler
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü Gereğince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.
Selahattin KARAAHMETOĞLU    Giresun Milletvekili
Bir internet sitesinde yer alan “Ömer Dinçer’i anlamak” isimli yazının Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliği aracılığıyla milletvekillerinize iletildiğini daha sonrasında eski bakanınızın duruma tepki göstererek yine bir mektupla cevap vermeleri söz konusudur. İddialar arasında sayın Ömer Dinçer’den önce görev yapan iki Milli Eğitim Bakanının da görev yaptığı dönemleri kastederek usulsüz atamalar, ihaleler, doğu görevinden muaf tutulan binlerce öğretmenden bahsedilmektedir. Okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü sınavını kazanamadığı halde sendika ve siyasi kartvizitler ile il müdür yardımcısı, şube müdürü görevlendirilmesinin olağan olduğu belirtilmektedir. Hatta bir kaymakamın kadın personelini Milli Eğitim şube müdürü yaptırabildiği konu edilmektedir. Sendikalara boyun eğen bakan görüntüsünün değiştiğine vurgu yapılmakta Milli Eğitim Bakanlığı kasasında engelli çocuklarımızın eğitimi için biriktirilen 105 trilyon kadar paranın rehabilitasyon merkezi adı altında açılan kurumlarca hortumlandığı, il içi ve iller arası torpilli öğretmen atamalarının tavan yaptığı iddialar arasındadır. Yine daha önceki dönemlerde bakan eşlerinin, çocuk ve kardeşlerinin, akraba ve hısımlarının bakanlıkta cirit attığı belli makamlarda söz sahibi olmak için atamalara müdahil oldukları adlarının birçok ihaleye karıştığı da söz konusu yazıda yer almaktadır. Tüm bunlara ilişkin olarak:
1. Mili Eğitim Bakanlığına Ömer Dinçer’i getirmenizin nedenleri arasında bakanlık teşkilatında bu iddia ve tartışmaların yapılıyor olmasının ve sizin de bundan rahatsızlık duymanızın payı var mıdır? Yoksa bu iddialardan sizde kamuoyu gibi yeni mi haberdar oldunuz? 
2. Geçmiş dönemlere ilişkin söz konusu iddialar araştırılacak mıdır? Aynı siyasi partinin mensubu olan milletvekili ve bakanlarınızın ayrı görüşleri paylaştığını daha önce de görmüştük, bu hususta da konunun aile içi mesele olarak kabul edilip üstü örtülecek midir?
3. İddialar arasında yer alan kaymakam kimdir? Hala görevine devam etmekte midir? Hakkında idari bir işlem başlatılmış mıdır? 
4. İlçe Milli Eğitim Müdürü olup görevlendirmesinin Bakan tarafından dahi iptali sağlanamayan bahsi geçen kişinin bu gücü hangi makamdan aldığını ifade edebilir misiniz?
5. Bu durumda tayin ve atama bekleyen binlerce öğretmen ve öğretmen adayının, önceki bakanlarınız döneminde atanamamış olmaları, hükümete yakın, bakanlığı ablukaya almış sendikacı ve siyasetçilere ulaşamamış olmaları, onların hamili kart yakınımdır ibareli kartvizitlerine sahip olamamalarıyla açıklanabilir mi? 
6. Engelli yurttaşlarımız için kullanılması gereken ve hortumlandığı iddia edilen paraların kimlere yakın hangi rehabilitasyon merkezlerine akıtıldığı konusunda bir araştırma yaptıracak mısınız? 
7. Daha önceki bakanlarınız döneminde yapılan ihale ve atamaların usulüne uygun yapılıp yapılmadığı hususunda bir denetim yaptırma göreviniz, sorumluluğunuz ortaya çıkmamış mıdır? Bu hususta Başbakanlık Teftiş Kurulunu harekete geçirmek için bir talimatınız olacak mı? Şayet olmayacak ise Milli Eğitim Bakanlığı’nda cereyan ettiği iddia olunan hukuksuz ve usulsüz iş ve işlemlerden hükümetinizin haberdar olduğu ve bu duruma göz yumduğu sonucu çıkmaz mı?

egitimajansi.com



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)