adscode

Çocuğun Sosyalleşmesi İçin Neler Yapılmalı?

Ekin Koleji'nde, öğrencinin sosyalleşmesini ve çevresiyle sağlıklı bir ilişki kurmasını hedefleyen "Ekin'de Ben" projesi uygulanıyor.

Çocuğun Sosyalleşmesi İçin Neler Yapılmalı?
Özel Eğitim

Çocuğun sosyalleşmesinde,  okulun önemli rolü var!

İzmir Ekin Koleji PDR (Psikolojik Danışma ve Rehberlik) Birimi, ilginç bir çalışmayı hayata geçiriyor. Okulun ikinci sınıf öğrencileriyle gerçekleştirilen ve adına "Ekin'de Ben" denilen projeye göre, öğrencilerin sosyal kimliklerinin ve aidiyet duygularının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Çocukların sosyal bir kimlik kazanmasında ve çevresiyle sağlıklı bir ilişki ve iletişim ortamı oluşturmasında, okulun önemli bir rolü olduğuna dikkati çeken Ekin Koleji PDR Öğretmeni Rezzan Turhan; çalışmada aileyle de işbirliği yaptıklarını söyledi.

Çocukların kazanımları

Okulda yürüttükleri "Ekin'de Ben" projesiyle ilgili bilgi veren ve yarıyıl tatilinde de konuyla ilgili son gelişmeleri gözden geçirdiklerini ifade eden Turhan, amaçlarını şöyle sıraladı:

- Çalışmanın amacı, öğrencimizin kendisini tanımasına, kabul etmesine ve olumlu benlik algısı kazanmasına yardımcı olmak,
- Atılganlık becerisi geliştirmesi için destek olmak,
- Sosyal ve duygusal gelişimi için sınıfta ortam hazırlamak,
- Sınıfta paylaşmak istediği konular için fırsat yaratmak, işitilmesini sağlamak.

Bu çalışmanın sonunda her öğrenci için bir dosya oluşturduklarını belirten Turhan; dosyaya, PDR Birimi'nce hazırlanan görüş ve önerilerle, anne babanın mektubu, fotoğraflar ve arkadaşlarının yazdıkları küçük geribildirimlerin konulduğunu ifade etti. Turhan'ın verdiği bilgiye göre, söz konusu çalışma dosyası, çalışmanın ve Ekin Koleji'nin bir anısı olarak öğrenciye veriliyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)