adscode

Çocuk Vakfı'ndan Trabzon'a 20 Bin Kitap

Çocuk Vakfı, Trabzon'daki okulların kütüphanelerine 20 bin kitap gönderdi

Çocuk Vakfı'ndan Trabzon'a 20 Bin Kitap
Özel Eğitim

2011-2012 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Çocuk Vakfı'ndan Trabzon'un Of, Sürmene ve Çaykara ilçelerine 20 bin kitap ve dergi gönderildi. Çocuk Vakfı ve Trabzon Fikir Kulübü işbirliğinde gönderilen kitaplar ilköğretim ve orta öğretim okullarının kütüphanelerine ve öğrencilere ulaştırılacak. 143 koliden oluşan birinci grup kitap gönderiminde Of'un ilköğretim okulları yanında Sürmene ve Çaykara Sağlık Meslek Liseleri de yer alacak.

Trabzon'un üç ilçesi için gönderilen kitaplar arasında 25-27 Şubat 2011 tarihinde gerçekleşen I.Türkiye Çocuk Hakları Kongresi'nin 20 kitaplık dizisi yanında tarih, kültür, edebiyat, çocuk sağlığı, çocuk hakları, çocuk ihmali ve istismarı, çocuk edebiyatı, gençlik edebiyatı ve edebiyat türlerinde kitapların gönderimine 2011-2012 yıllarında da devam edilecek.

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Türkiye az okuyan bir ülke. Eğitim sistemi her geçen gün okuma alışkanlığı kazandırmaktan uzaklaşıyor. Çocuklarımızın yazı kültürüyle küçük yaşlarda tanışmaları çok önemli. Okuma kültürü kazanmış kuşaklar yetiştirmek için ülke ölçekli çalışmaların yaygınlaştırılması gerekiyor. Her okulun kütüphaneye kavuşturulmasını gündeme almalıyız. E-kitap ve akıllı tahta yanında, çocuklarımızın yazılı kültürle ve kitapla etkileşimi için eğitim sistemimizin kökten gözden geçirilmesine öncelik vermeliyiz... Kitap desteğiyle bu sarmalın çözülemeyeceğinin farkındayız. Ders kitabı dışında kitap okuyamadan ilköğretimi bitiren çocuklarımıza karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Çocuk Vakfı, Türkiye'nin köy okulları öncelikli olmak üzere 20 yılda 380 bin ücretsiz kitap gönderdi. Gönderdiğimiz 20 bin kitapla kitap sayısı 400 bine ulaşacak. Emeği geçen herkese çocuklarımız adına teşekkür ederiz."




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)