adscode

DAÜ'de Sosyal Medya ve Gazetecilik Konuşuldu

Çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Beach Club stüdyolarında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve DAÜ TV yapımcılığında, Çiğdem Duvarcı’nn moderatörlüğünde gerçekleşen…

DAÜ'de Sosyal Medya ve Gazetecilik Konuşuldu
Etkinlikler
Yrd. Doç. Dr. Ersoy sosyal medyanın ciddi bir takip kitlesi barındırdığını ve bu platformlarda düşüncelerin daha özgürce dile getirildiğini belirtti. Sosyal medyanın kısa sürede daha çok kitleye ulaşmak için kullanıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Ersoy aynı zamanda sosyal medyanın insanları bağımlı hale getirdiğine dikkat çekti.
Haber sitelerinin de artık sosyal medya içerisinde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Ersoy, haberlerin internet ortamında yayımlanmasından dolayı da gazete satış oranlarının ciddi şekilde etkilendiğini belirtti. Özellikle habercilik konusunda sosyal medyanın doğru haber yayımlamak yerine hızlı haber yayımlama yoluna gittiğini, oysa haberciliğin televizyon ve gazetelerde daha ciddiye alınarak yapıldığını, doğru  kişiyle görüşerek doğru bilgiyi aldıktan sonra haber yapıldığını kaydetti. Son olarak hızlı haberin önemli olduğu ancak en önemli noktanın doğru haberi yayımlamaktan geçtiği üzerinde de duruldu.
Söz konusu program 26 Ağustos 2012 Pazar günü, saat 18:10’da Bayrak Haber kanalında, tekrarı ise 27 Ağustos 2012 Pazartesi günü, saat 20:15’de Bayrak Aile kanalında yayınlanacaktır.

www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)