adscode

DAÜ'den Türkiye ve KKTC'de Bir İlk

1.Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlar Konseyi”ni düzenleyerek Türkiye ve KKTC’de bir ilki gerçekleştiriyor.

DAÜ'den Türkiye ve KKTC'de Bir İlk
Özel Eğitim
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 5 bölüm ile  ikinci  Akademik yılını tamamlarken, yeni Akademik Yıl’a KKTC’de ilk olan,  “Anestezi”  ile “İlk ve Acil Yardım”   önlisans programlarını  da öğrenci alımına hazır hale getirerek hızlı ve emin adımlarla  büyümeye devam ediyor. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi nitelikli ve seçkin akademisyenleri, donanımlı laboratuvarları ile üst düzey kaliteyi hedefleyerek öğrenci yetiştirmeye devam ederken, bir yandan da  sosyokültürel ve bilimsel aktiviteleriyle  gelişimini sürdürüyor.
DAÜ yine bir ilke imza atarak, Türkiye  ve KKTC’deki Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Yüksekokulları Dekan ve Müdürlerini davet ederek,  19-20 Haziran 2012 tarihlerinde “Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısı”na katılacak olan seçkin konuklara  ev sahipliği yapacak. Konseyin toplanmasındaki temel amaç; Türkiye ve KKTC’deki Sağlık Bilimleri eğitimi uygulamalarının değerlendirilmesi ve planlanması üzerine konsensüs oluşturmak, bilimsel ve akademik çalışmaların etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesini sağlamak üzere öneriler geliştirmek ve gerekli girişimlerde bulunmaktır. Fakültelerarası işbirliğinin gelişmesi ile uluslararası akreditasyonlar konusunda önemli atılımlar sağlanabilecek ve gelişmiş ülkelerdeki Sağlık Bilimleri eğitiminin kalite standardı yakalanmış olacaktır. İki gün sürecek olan toplantıda;  Sağlık Bilimleri Fakültelerinın yapılanma sürecinin dünü, bugünü ve yarını, “Sağlık Bilimleri Fakültelerindeki Bologna Süreci ve  Toplam Kalite Yönetimi” ile “Sağlık Bilimlerinde Meslek Etiği” konuları tartışılarak yapılanma sürecine yeni başlamış olan Sağlık Bilimleri  fakültelerinin gelişimine yön verecektir.
DAÜ’nün ev sahipliğindeki “Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısı” açılışı 19 Haziran 2012 Salı günü, saat 10:00’da, KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif’in katılımı ile Salamis Bay Conti Resort Hotel’de gerçekleşecektir. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, geleneksel olarak düzenlenecek olan bu toplantının başlangıç noktası olmaktan ve böyle  seçkin konuklara evsahipliği yapmaktan büyük gurur duymaktadır.
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)