adscode

Dibek: ‘Hacettepe rektöründen arkadaşına kıyak!‘

Kırklareli Milletvekili Sayın Av. Turgut DİBEK'in Hacettepe rektörünün arkadaşını 3 farklı göreve getirmesi ile ilgili soru önergesi verdi.

Dibek: ‘Hacettepe rektöründen arkadaşına kıyak!‘
Haberler

Konu ile ilgili olarak Turgut DİBEK: "Hacettepe Rektörü Bülent Arınç'ı örnek alıyor herhalde. Hatırlarsanız  Danıştay ve Yargıtay Başkanlarının sınıf arkadaşlarının olmasından sonra Arınç, "Allah verdikçe veriyor" demiştir. Rektör de arkadaşını önce danışmanı yapıyor, sonra Teknokent'e genel müdür en son da fakülte sekreteri.. Bunun adı kadrolaşma ve tanıdık kayırma değil de nedir?"  açıklamasında bulunmuştur.

Dibek'in soru önergesi:



"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitimi Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebimi saygılarımla dilerim.


Av. Turgut DİBEK
 
Kırklareli Milletvekili


    Aralık 2011’de göreve başlayan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, yakın arkadaşı Muhammet Özgehan’ı hem fakülte sekreteri, hem rektör danışmanı, hem de Hacettepe Teknokent genel müdürlüğü görevine getirmiştir.
    Daha önce Dışkapı Hastanesi’nde hekim olarak çalışan Özgehan, hiçbir ekonomi eğitimi almamasına karşın ilk olarak kendisine üniversitenin harcamalarını planlama görevi verilerek mali işlerden sorumlu rektör danışmanı olmuştur. Daha sonra yeni kurulan Hacettepe Teknokent AŞ’ye genel müdür olan Özgehan, son olarak diş hekimliği fakültesinde fakülte sekreteri görevine getirilmiştir.
Buna göre,
Ekonomi eğitimi almayan Dr. Muhammet Özgehan’ın mali işlerden sorumlu rektör danışmanı olmasının gerekçesi nedir?
Bir doktorun mali işlerden sorumlu rektör danışmanı olabilmesi mevzuata uygun mudur? Bir kişiye aynı anda 3 görev verilmesi hangi mevzuatta vardır?
Aynı kişinin hem rektör danışmanı, hem Teknokent Genel Müdürü, hem de fakülte sekreteri yapılmasının amacı nedir?
Hacettepe Üniversitesinde bu görevleri yapabilecek yetenekte ve bilgide başka görevliler yok mudur?
Murat Tuncer’in göreve gelmesinden bugüne birden çok pozisyonda görevlendirilen kaç kişi vardır? Bunlar kimlerdir? Hangi görevleri yürütmektedirler?
Muhammet Özgehan’ın asıl kadrosu bu görevlerin hangisinde bulunmaktadır? "

 

 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)