adscode
adscode

Dikkat, grip zatürreyle karıştırılabilir!

Özellikle 3 gün geçmeyen yüksek ateş, yan ağrısı ve genel durum bozukluğunun, zatürreyi gripten ayırt etmede en önemli göstergeler.

Dikkat, grip zatürreyle karıştırılabilir!
Sağlık

Kış mevsiminin tehlikeli hastalığı zatürre, enfeksiyona bağlı ölümlerde başı çekiyor. Dünyada her yıl 4 buçuk milyon kişi bu nedenle hayatını kaybediyor. Ölüm nedenleri arasında altıncı sırada yer alan ve soğuk havalarda görülme sıklığı artan zatürrenin, çoğu zaman griple karıştırılarak tedavisinde geç kalınması ciddi sorunlara hatta hayati riske bile neden olabiliyor. 

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Keramettin Şar, sıklıkla yüksek ateş, üşüme, titreme, öksürük, göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısıyla kendini gösteren zatürrede özellikle 3 gün geçmeyen yüksek ateş, yan ağrısı ve genel durum bozukluğunun zatürreyi gripten ayırt etmede önemli bir işaret olduğunu vurguluyor. 

Hastalığın kişiden kişiye temas, öksürük, hapşırık, aynı bardağı kullanma gibi yollarla geçebildiğini, toplu taşıma araçları ve kalabalık mekanların da tehlikeye davetiye çıkardığını belirten Dr. Şar, “Hasta kişinin, yaşlılır, hamileler ve çocukların yanına yaklaşmaması çok önemlidir. Toplu taşıma araçları ve kalabalık mekanlar da riski artırıyor” diyor.

GELİŞİGÜZEL ANTİBİYOTİKTEN KAÇININ!

Hastaların doktora gitmeyip kendi kendine antibiyotik kullanmasının ise hastalığı çok daha ağırlaştırdığını ve tehlikeyi artırdığını vurgulayan Şar, kesinlikle doktora gitmeden eş-dost önerisi ile ilaç kullanımından kaçınılması gerektiğini söylüyor.



ntv.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)