adscode

Doğa Koleji Anaokullarında Çocuklar Üniversite Eğitimiyle Tanışıyor

Doğa Koleji, 21.yy’da öğrenci profilinin değişmesiyle hayatta başarılı olmak için sürekli gelişmenin, sosyalleşmenin, değişen teknolojinin her an eğitime adapte edilmesi gerektiğinden hareketle anaokulu…

Doğa Koleji Anaokullarında Çocuklar Üniversite Eğitimiyle Tanışıyor
Özel Eğitim
Değişen eğitim sistemi 4+4+4’e paralel olarak yeni oluşturulan eğitim programı ‘‘Doğa Koleji Çocuk Üniversitesi Anaokulları’’ ile; öğrenme merakının yitirilmediği, üniversite eğitim anlayışının temel modüllerinin erken yaş eğitimine entegre edildiği, araştırmaya dayalı, proje bazlı performans görevleri ile bir çocuğun neler yapabildiğinin görüldüğü bir eğitim modeli uygulanıyor.
‘Doğa Koleji Çocuk Üniversitesi Anaokulları’ anaokulu eğitiminde Doğa Koleji’nin en önemli farkını oluşturuyor. Programda öncelikle öğrencilerin güçlü ve bireysel olarak ilgi duydukları alanları belirleniyor. Bu doğrultuda bireysel özellikler göz önünde tutularak Assembly ve Bireysel Performans Günleri kapsamında Bireysel Resim Sergisi, Kids Athletics, Ritim ve Drama Performansı, Fen & Bilim & Ekoloji gibi uygulamalarla öğrencinin kendisi ile ilgili velilerin de çocuğunun yetenekleri ile ilgili farkındalıklarını arttırıcı çalışmalar yapılıyor.
Hem akademik hem sosyal gelişim takip ediliyor 
Çocuk Üniversitesi modülleri başlığı altında yapılan tüm bu farklı uygulamaların değerlendirmesi eğitim müfredatında önemli bir yer tutuyor. Okul yaşantısı süresince öğrencinin kazanması hedeflenen becerilerin bütününü içeren ‘ Bireysel Performans Değerlendirme Sistemi’ uygulanıyor. Öğrencinin hem akademik hem de sosyal gelişimi yılda 3 kez ‘ Hazırbulunuşluk Yönetimi, Akademik Yeterlilik Süreç Yönetimi ve Kademe Bazlı İlköğretime Hazırlık başlıkları altında takip ediliyor. Düşünme Becerileri, Matematik ve fen alanında yapılan özel müfredat çalışmalarıyla çocuğun hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı üst düzey bilişsel beceri gerektiren analiz, sentez, veri toplama, grafik okuma ve oluşturma gibi konularda yetilerini geliştirmek programın hedeflerinden bir kaçı.
Yabancı dil eğitimi anaokulundan başlıyor
Doğa Koleji Çocuk Üniversitesi Anaokullarında Aktif Dil Yeterliliği Yönetimi konseptiyle yapılandırılan yabancı dil eğitimi, öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren yabancı bir dilde iletişimsel yeterliliğinin ön plana çıkartılmasını sağlıyor. Little Helper of The Week, Message Board Time, ELT Parents gibi fark yaratan uygulamalarla en küçük yaştan itibaren öğrencilerine kendilerini ifade edecekleri platformlar oluşturuluyor. Böylece öğrencilerin gelişimi bir bütün olarak ele alınıyor, her yönden geliştirilip okul dışı yaşamda da başarılı ve dengeli bir birey olmalarını hedefleniyor. Sosyal yaşamda başarılı olabilmenin yolunun tüm zeka türlerinin bileşimi olduğundan harketle, eğitim ve öğretim süreçlerinde her bir zeka türünün geliştirilmesi için öğrencilere farklı fırsatlar sunuluyor.   
Öğreten değil öğrenen öğretmen yaklaşımı
Doğa Koleji anaokullarındaki öğretmenlerin seçiminde, ‘mutlu öğrenme’yi bir yaşam tarzı haline getirmiş olmaları önemli bir kriter olarak tanımlanıyor. Bu yaşam tarzının içinde ilk olarak mutlu öğrenmek var. Doğa konseptli eğitim modelinin en temel ilkelerinden birisini; öğretmenin, çocuğu pasif kılmadan, öğrenme süreçlerini aktif kılarak, çocuğun ihtiyaçları çerçevesinde öğrenmesine yardımcı olması oluşturuyor. Doğa Konseptli Eğitim Modelinde hiç bir çocuğun yetişkinler tarafından tanımlanmış bir proje olmadığını belirten ve “bütün öğrencilerimiz kendi hikayelerinin peşinden koşan yazarlardır.” Diyen Doğa Koleji Anaokulları Koordinatörü Ayfer Erdem; “Araştıran, sorgulayan, teknolojiye hakim öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için akademik kadromuzu seçerken öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil rehberlik eden, yol gösteren, teknoloji eğitim planlamalarında etkin kullanan öğrenmeyi öğreten bir kimliğe sahip olmalarına dikkat ediyoruz.” Diyor.
Eğitim literatürüne yeni dersler kazandırılıyor
Doğa Koleji Çocuk Üniversitesi Anaokulları kapsamında okul öncesi eğitimde 4000 civarında öğrenci eğitim alıyor. Başlı başına yeni bir proje olan Doğa Koleji Çocuk Üniversitesi Anaokulları ile çocuğun çok yönlü gelişimini temel alan fen ve bilim, matematik, düşünce yeteneği ve sosyal bilimler ve performans modülleri ile okul öncesi eğitimi sürecinde farklı bir yol izleniyor. Ekoloji ve Yaratıcı Düşünce ve Düşünme Becerileri derslerini eğitim literatürüne kazandıran Doğa Koleji, Çocuk Üniversitesi eğitim modülleri arasında uyguladığı Gök bilimi, Sanat Tarihi ve Arkeoloji, Müze Eğitimi gibi yeni çalışmalarında okul öncesi eğitim alanında farklılık yaratıyor. Doğa Koleji Çocuk Üniversitesi Anaokulları'nda yetişen öğrenciler, edindikleri sağlam temel sayesinde başarıyı ömür boyu yaşıyorlar.  








egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)